BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları sakin başladı----

ABD borsaları sakin başladı

ABD borsaları sakin başladı
08 Haziran 2023 - 17:18 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri FED öncesi bekleme moduna geçti. Uzmanlara göre yatırımcıların önemli bir gelişme yaşanana kadar pozisyonlarını sabit tutacağını öngörüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe sakin başladı. Geçtiğimiz hafta Wall Street’te görülen son ralliyi sindiren yatırımcılar piyasaları etkileyecek yeni bir katalizörü bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,06 yükselişle 33.684,39 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 azalışla 4.266,64 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,19 yükselişle 13.129,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0406 düşüşle %3,757 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında yeni günün en flaş haberi GameStop CEO’su Matthew Furlong’un işten atılmasıydı. Perakende firması ayrıca aktivist yatırımcı Ryan Cohen’i de icra kurulu başkanı olarak terfi ettirdi. GameStop hisseleri açılışta %19’luk düşüşle işlem görüyor.

S&P 500 Endeksi 4.300 puan seviyesine ulaşmasının ardından düşüşe geçtiği bir seansı geride bıraktı. Amerikan borsaları bu hafta ağustos ayının sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

CNBC’nin haberine göre sermaye ortaklığı firması BD8 Capital’ın CEO’su Barbara Doran, “Bir haber vakumunun içerisindeyiz. Bilançolar tamamlandı, borç limiti krizi çözüldü ve önümüzdeki hafta FED’i bekliyoruz. FED’in faiz artışlarını duraklatması bekleniyor. Ancak asıl önemli olan rehberlik açıklamaları olacak. Bunun içinse salı günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi rakamları ve sonrasında üretici fiyat endeksi rakamlarının ne olacağı gerçekten önemli” ifadelerine yer verdi.

ABD Merkez Bankası (FED) 13-14 Haziran tarihlerinde para politikası toplantısını gerçekleştirecek. CNBC haberine göre yatırımcılarsa o tarihe kadar gerçekten de bir modele tutunmuş gibi görünüyor. Ekonomik göstergeler enflasyonun bir miktar düşeceğini ancak FED’in %2’lik hedefinin yukarısında kalacağını işaret ediyor.

Perşembe günü yayınlanan yeni haftalık işsizlik maaşı başvurusu verileri, ilk işsizlik başvuruların Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ve potansiyel olarak yumuşayan bir işgücü piyasasını işaret etti. Yükseliş aynı zamanda gelecek hafta düzenlenecek toplantıda FED’in faiz artışlarını duraklatacağı beklentisini de artırdı.

CME FedWatch göstergesine göre vadeli piyasalardaki yatırımcıların %73’lük kısmı FED’in bir sonraki toplantıda faizleri sabit tutacağını öngörüyor.

Tahvil piyasasında sert rüzgarlar esiyor

 

Druckenmiller: Sert iniş hala mümkün

 

GameStop’ta CEO kovuldu: Hisseler dip yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)