BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları ralli yaptı----

ABD borsaları ralli yaptı

ABD borsaları ralli yaptı
14 Ocak 2016 - 21:56 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, Eylül ayından bu yana en güçlü kaybının ardından son bir ayın en hızlı rallisini gerçekleştirdi

ABD hisse sentleri, enerji ve sağlık bakım sektörlerindeki yükselişlerin öncülüğünde değer kazandı ve bunun sonucu, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Eylül ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra son bir ayın en hızlı yükselişini yaptı ve Dow Jones Endeksi 220 puanın üzerinde yükseldi.

S&P 500 Endeksi, seans içinde yüzde 2.3'e kadar çıkardığı kazancının bir kısmını geri verdi ve yüzde 1.7 yükselerek 1,921.64 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 227.64 puan ya da yüzde 1.4 yükselişle günü 16,379.05 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.97 yükseldi.

Milwaukee'de Robert W. Baird'in şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, "Bu beklediğimiz bir ferahlama rallisiydi," dedi ve "Kötümserlik öyle bir seviyeye çıktı ki, kenardan bekleyenlerden en azından kısa vadeli bir ralliyi desteklemeye yetecek denli nakit sağlanabildi. Beklenenden daha iyi çıkan şirket karları boğaların yararlanabileceği ve böylelikle yükselişin sürdürülebilirlik kazanmasına yardımcı olabilecek bir faktör olabilir." şeklinde görüş bildirdi.

Hisse senetlerindeki toparlanma, faiz artırımı taraftarı olan St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın bir konuşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, daha temkinli bir dil kullanmasının ardından hızlandı. Bullard, petrol fiyatlarındaki son düşüşün enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefine yeniden yükselmesini geciktirebileceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)