BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları ralli yapıyor----

ABD borsaları ralli yapıyor

ABD borsaları ralli yapıyor
23 Ekim 2015 - 19:58 www.finansgundem.com

S&P 500 Endeksi, yıllık kaybını silerek teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseliyor

ABD hisseleri tırmanarak yıllık kayıp kayıplarını sildi. Microsoft Corp., Alphabet Inc. ve Amazon.com Inc çeyrek karlarının tahminleri aşması üzerine piyasa değerlerini toplam 100 milyar dolardan fazla artırdı. 

Üç teknoloji şirketi de New York saatiyle 09:36’da en az yüzde 7.5 prim yaptı. Facebook Inc. yükselerek ilk defa 100 dolar eşiğini geçti. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 2.2 yükselerek, Ağustos 19’dan beri ilk defa 5.000 seviyesini aştı. Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.9 artarak 2,070.91 puan seviyesine ulaştı.

Çin Merkez Bankası’nın gösterge borç verme faizini indirme kararından sonra, derinleşen ekonomik yavaşlamanın etkisini azaltma çabaları hisse senetlerinin yükselişini destekledi. Çin’in hamlesi, haftaya gerçekleştirilecek olan Japon Merkez Bankası’nın ve Fed toplantılarından önce geldi. Dünya genelinde, merkez bankaları yavaşlayan küresel büyümeyi canlandırmaya çalışmakta.

Zürih’te Julius Baer Group Ltd. Araştırma Bölümü Başkanı Christian Gattiker “Bu hafta çok güzel geçti, çünkü her gün iyi bir haber geldi” dedi ve “Haberler kurumsal kaynaklardan ve merkez bankalarından geldi. Tüm parasal genişlemeler yeni bir evreye giriyor gibi görünüyor” diye ekledi. 

İnternet ve yazılım firmaları hisse senetleri, Ağustos ayındaki satış dalgasının kayıplarını toparlamada en büyük rolü üstlendi. Yukarı yönlü hareket, 2015 yılının kayıplarını sildi. 25 Ağustos tarihindeki dip seviyeyle dün gelen veriler öncesindeki süreçte Alphabet Inc. yüzde 11, Microsoft Corp. yüzde 19 ve Amazon.com Inc. yaklaşık yüzde 21 yükseldi. 

Scotia Capital Inc. Portföy Stratejisti Vincent Delisle, konuyla ilgili bir mülakatta “Bu dev şirketlerin tahminlerin üzerine çıkması harika bir haber. Google, Microsoft ve Amazon ne zaman yükselseler, daha zayıf hisseleri dengeliyorlar” dedi ve “Piyasa iyi hissetmek istiyor. Bu devlerin tahminlerin üzerine çıkması bunu sağlayabiliyor” diye ekledi.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)