BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı----

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı
04 Eylül 2020 - 16:35 www.finansgundem.com

Perşembe gününü %5’lik kayıplarla bitiren ABD borsaları beklentilerin altında kalan işsizlik verileriyle birlikte haftanın son gününe yükselişle başladı. Teknoloji hisselerinde ise düşüş sürüyor

Wall Street endeksleri geçtiğimiz günü büyük kayıplarla geçirmişti. Teknoloji hisselerinin kayıplarda başı çektiği seans sonunda 444 milyar dolar buharlaşmıştı. ABD borsaları haftanın son gününde ise beklentilerin altında gelen işsizlik verileriyle moral buldu.

Açılışın ardından, Dow Jones endeksi yüzde 0,6, S&P 500 endeksi yüzde 0,2 oranında yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yüzde 0,2 oranında düşüşle açıldı.

İş Gücü İstatistikleri Bürosu’nun açıkladığı rakamlara göre Ağustos ayında işsizlik oranı 1,8 puan düşüşle yüzde 8,4'e inerken, işsiz sayısı da 2,8 milyon azaldı. Tarım dışı istihdam 1,37 milyon arttı. Beklentiler ise 1,32 milyon yönündeydi. Öngörüleri aşan rakamların paylaşılmasının ardından vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 147 puan, yüzde 0,42 artıya geçti. S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,22 artışla 3470 puana toparlandı.

ABD'de işsizlik oranı yüzde 8.4'e geriledi

 

Verilerin açıklanmasının ardından ABD Hazinesi getirileriyle birlikte banka hisseleri de yükselişe geçti. Citigroup, Bank of America ve JP Morgan Chase hisseleri %2’nin üzerinde artış gösterdi. Wells Fargo hisseleri %1,9 yükseldi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,66’ya yükseldi. 30 yıllık ABD Hazinesi bonoları %1,4’e çıktı.

Tüm bu olumlu verilere karşın teknoloji hisselerindeki baskı devam ediyor. Sigorta şirketi CUNA Mutual Group'un Baş Piyasa Stratejisti Scott Knapp, "Son zamanlarda piyasalarda - özellikle teknoloji sektöründe - aşırı değerlemeler gördük ve bunun bir dereceye kadar düzeltilmesi gerekiyordu," dedi.

Apple ve Tesla hisselerini değerlendiren Knapp, “Her iki şirketin de özellikle perakende yatırımcılar arasında aşırı coşku görmek için hisse senedi bölünmesine gitmesinin ardından, Tesla ve Apple hisse fiyatlarındaki son derece mantıksız artışta başka bir şey aramamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Merkez bankaları altın alımlarında sert fren yaptı

 

BİST 100 endeksi artı seyirde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)