BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı ----

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişle açıldı
11 Ağustos 2020 - 16:50 www.finansgundem.com

S&P 500 endeksinin rekor kapanışa ulaşmayı denediği Salı gününe endeksler yükselişle başladı. Teknoloji ağırlıklı hisselerin bulunduğu Nasdaq endeksi ise bu yükselişe katılamadı

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı. En son 120 gün önce 19 Şubat’ta tarihinin en yüksek kapanışına ulaşan S&P 500 endeksi tarihinin en yüksek kapanışına yaklaşıyor. Endeksteki yükselişin teknoloji hisselerindeki rotasyona rağmen ekonominin yeniden açılması ve aşı konusundaki gelişmelerden faydalanıp faydalanmayacağı merakla bekleniyor. 

Açılışın ardından Dow Jones Endüstriyel Endeksi %0,61 oranında 170,20 puan yükselişle 27.961,64 puandan, The S&P 500 Endeksi %0,29 oranında 9,87 puan yükselişle 3,370.34 puandan işlem görüyor. 

Genel yükselişin aksine Nasdaq Kompozit Endeksi %0,23 oranında 25,70 puan düşüşle 10.942,66 puanla güne başladı.

S&P 500 bir önceki günün kapanışında rekor seviyenin sadece %0,3 oranında aşağısında kalmıştı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki yavaşlama, kovid-19 aşısına ilişkin gelişmeler ve ABD Başkanı Donald Trump'ın sermaye kazanç vergisinde indirim yapmayı düşündüğüne dair açıklamaları piyasaları destekledi. 

Gün içerisinde Rusya Lideri Vladimir Putin’in aşının bulunduğuna dair açıklamaları piyasalarda heyecan yarattı. Rusya’nın güvenli bir aşı bulma konusunda yaptığı aceleci açıklamalar küresel yatırımcılarda şüpheye sebep olsa da haberler borsalarda iyimser bir etki yarattı.

ABD Başkanı Trump ise öğrenci kredileri, işsizlik yardımları, bordro vergileri ve ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarma yasağına yönelik 4 ayrı kararnameyi imzalamasının ardından dün yaptığı açıklamada, sermaye kazanç vergisinde indirime gitmeyi "ciddi şekilde düşündüğünü" belirtti. 

Hazine Bakanı Steven Mnuchin de dün Kovid-19 salgınına yönelik teşvik paketine ilişkin görüşmeleri yeniden başlatmaya açık olduklarını vurgulayarak, "Masaya daha fazla para koymaya hazırız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuzda beklentileri geride bırakarak aylık bazda yüzde 0,6 artış gösterdi ve Ekim 2018'den bu yana en hızlı yükselişini kaydetti.

Aşı haberlerinden en faza etkilenen hisse %6 oranında artışla American Airlines ve yine %6’lık artışla kurvaziyer gemi şirketi Norwegian Cruise Lines oldu. Wall Street’te kumarhane ve eğlence sektörü hisseleri de aşı açıklamasının ardından artan hisseler oldu.

Yeşil fonların değeri 1 trilyon doları aştı

 

Remdesivir'in üretimi 50 kat artırıldı

 

Lufthansa'ya 'bilet ücretini iade et' baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)