BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle kapandı----

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

ABD borsaları karışık seyirle kapandı
21 Nisan 2022 - 01:05 www.finansgundem.com

10 yıl sonra ilk kez abone kaybettiğini açıklayan ABD'nin dünyaca ünlü dijital platformu Netflix'in hisseleri rekor düşüş yaşadı. Yüzde 35'in üzerindeki değer kaybı, teknoloji ağırlıklı Nasdaq'ın da yüzde 1.2 oranında düşmesine yol açtı

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) Bej Kitap nisan ayı raporunun açıklandığı çarşamba günü, Wall Street endeksleri karışık bir seyirle günü kapadı. Sanayi endeksi Dow Jones günü artıda kaparken teknoloji ağırlıklı Nasdaq, Netflix hisselerindeki sert düşüşün etkisiyle yüzde 1.2 oranında düştü. 

Netflix Inc, abone düşüşü için enflasyonu, Ukrayna savaşını ve şiddetli rekabeti suçladıktan ve ileride daha derin kayıplar öngördükten sonra, on yıldan uzun bir süre içinde en büyük bir günlük düşüşü olan yüzde 35,1 oranında değer kaybetti. 

Netflix'teki şok değer kaybı, sektörün diğer aktörleri Walt Disney, Roku ve Warner Bros Discovery'in  yüzde 5,5'ten fazla değer kaybına yol açtı. Evde kalan sevgililer Zoom Video Communications, Doordash ve Peloton Interactive hisseleri de yüzde 6 ile yüzde 11,3 arasında değer kaybetti. 

Nasdaq'taki şok düşüşe karşılık, mavi çipli Dow, tüketici devi Procter & Gamble'ın yüzde 2.7 ve BT firması IBM Corp'ın yüzde 7.1 değer kazanmasıyla arka arkaya ikinci bir yüksek kapanışa yöneldi. S&P 500 ise sınırlı bir düşüşle günü tamamladı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 249,59 puan ve yüzde 0,71 oranında artarak günü 35,160,79 puanla tamamladı. S&P 500 Endeksi ise 2,76 puan ve yüzde 0,06 oranında kayıpla gün sonunda 4.459,45 puana geriledi. Nasdaq Endeksi 166,59 puan ve yüzde 1,22 oranında düşüşle günü 13,453,07 puanla kapadı.

10 YILLIK HAZİNE TAHVİLİ GETİRİSİ YÜZDE 2.97'Yİ GÖRDÜ

Tahvil piyasalarındaki satış eğilimi sürerken ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 2,97 seviyelerine kadar yükselmesinin ardından yüzde 2,84 seviyelerinde seyretti.

FED YETKİLİLERİNİN AÇIKLAMALARI VE BEJ KİTAP

Şirket bilançoları ve jeopolitik risklerin yanı sıra Wall Street yatırımcılarını etkileyen bir diğer gelişme de Fed yetkililerinin yüksek enflasyonla mücadele konusundaki açıklamaları ve Fed'in Bej Kitap nisan sayısını yayımlaması oldu. 

Fed yetkililerinin açıklamaları, yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam edilirken Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in faiz oranlarını artırma konusunda makul bir şekilde ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Evans, Fed'in federal fon oranı için hedef aralığını yıl sonuna kadar yüzde 2,25-yüzde 2,5'e yükseltebileceği ve ardından ekonominin durumunu değerlendireceği ancak enflasyonun yüksek kalması halinde oranları daha da artırmasının gerekeceği görüşünü yineledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise enflasyonun bu yıl yüzde 2'ye gerilemesinin pek muhtemel olmadığını ancak düşmeye başlayacağını düşündüğünü kaydetti. Daly, gelecek ay yarım puanlık faiz artırımının "tamamlanmış" ve "sağlam" olduğuna inandığını aktardı.

Fed'in Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunda ise enflasyonist baskıların güçlü kalmaya devam ettiği, büyümeye ilişkin görünümün jeopolitik gelişmeler ve artan fiyatların yarattığı belirsizlikle gölgelendiği vurgulandı.

İŞLEM HACMİ

ABD borsalarındaki hacim, son 20 işlem gününde tam seans için 11.61 milyar ortalamaya kıyasla 10.85 milyar hisse oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)