BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
30 Mayıs 2023 - 17:03 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri Anma Günü sonrası haftanın ilk işlem gününe karışık başladı. Piyasaların gündeminde borç limiti tartışmaları yer alıyor

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe Dow Jones hariç yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 33.051,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,25 artışla 4.216,12 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,60 yükselişle 13.053,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0686 düşüşle %3,738 seviyesinde değerleniyor.

ABD'de dün Anma Günü nedeniyle kapalı olan piyasalar, borç limiti konusunda prensipte sağlanan anlaşma ve ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın hisselerindeki yükselişin etkisiyle haftanın ilk işlem gününe pozitif bir başlangıç yaptı.

Beyaz Saray ve Cumhuriyetçiler, uzun süren müzakereler sonucu borç limiti konusunda prensipte anlaşmaya vardıklarını cumartesi akşamı duyurmuştu.

Borç limitine yönelik alınan önlemlerin tükenerek ülkenin nakit sıkıntısı çekmesine günler kala sağlanan anlaşma sonrası Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç limitinin 1 Ocak 2025'e kadar artırılmasını öngören tasarının çarşamba günü oylamaya sunulmasının planlandığını belirtti.

Analistler, borç limitinin artırılmasına ilişkin prensip anlaşma sağlansa da bürokratik sürecin kalan kısıtlı sürede tamamlanıp tamamlanamayacağının risk algısını beslediğini kaydetti.

Öte yandan, ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın hisselerindeki yüzde 5'in üzerindeki artış da piyasalardaki pozitif seyri destekledi. Hisselerindeki yükselişle Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. Diğer çip üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisselerinde de yükseliş kaydedildi.

Analistler, ABD'de bu hafta açıklanacak istihdam verilerinin yatırımcıların odağında olduğunu, ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de takip edileceğini belirtti.

Moody's'ten "dolar" değerlendirmesi

 

Wall Street’te SPAC vurgununun bilançosu 22 milyar dolar

 

Jeremy Siegel: Yapay zeka rallisi henüz bir balon değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)