BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı----

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Mayıs 2023 - 17:11 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni Nvidia’nın güçlü bilançosuyla birlikte olumlu bir havada başladı. Fitch’in ABD’nin kredi notunu olumsuza düşürmesi ise Dow Jones Endeksi’nin negatif ayrılmasına sebep oldu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe karışık seyirle başladı. S&P 500 ve Nasdaq endekslerindeki ani yükseliş çip üreticisi Nvidia’nın bilançosundan etkilendi. Dow Jones Endeksi’ndeki düşüşse Fitch’in ABD’nin kredi notunu AAA negatife çevirmesinden etkilendi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 düşüşle 32.721,84 puanda, S&P 500 Endeksi %0,49 artışla 4.135,20 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,23 yükselişle 12.637,81 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0174 yükselişle %3,767 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının açılışta en çok konuştuğu hisse Nvidia’ydı. Yapay zekâ teknolojilerinden faydalanan ve ikinci çeyrek için beklentilerin üzerinde bir getiri beklentisi paylaşan çip üreticisinin hisse senetleri %25 değer kazandı. Nvidia bilançosunda alt ve üst beklentileri de aştı. Hisse senedini inceleyen birçok analist bilançonun ardından fiyat hedeflerini yükseltti.

Diğer çip üreticisi şirketler AMD ve TSMC hisseleri de %9 civarında değer kazandı. VanEck Yarıiletken ETF’si %6,7 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre Certuity firmasının Eş-CEO’su Dylan Kremer, “Alınması gereken makro mesaj teknolojideki inovasyonun yavaşlayan bir ekonominin ters rüzgarlarına veya daha yüksek faiz oranlarına karşı ağır basabileceğidir. Teknoloji ve özel olarak büyüme odaklı hisse senetleri ölmedi” ifadelerine yer verdi.

ABD borsalarının gündemindeki bir diğer önemli başlık da kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in ABD’nin uzun vadeli yabancı para ihraççısı temerrüt notunu AAA negatif seyre düşürmesiydi. Derecelendirme kuruluşu, devam eden borç limiti müzakerelerinin, hükümetin bazı yükümlülüklerinin ödemelerini kaçırabileceği riskini artırdığını söyledi. Ancak Fitch, 1 Haziran tarihinden önce bir çözüm beklemeyi sürdürdüklerini de açıkladı.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, “Bence herkes Nvidia'nın hikayesine bakıyor ve onunla birlikte coşuyor. Zira Nvidia bilançosu; borç limiti görüşmelerinden, bankacılık hisselerine ilişkin korkulardan, enflasyondan ve FED’in sıkılaştırmalarından sonra hoş bir mola oldu" dedi.

Borç limiti görüşmeleri de ABD borsalarında etkisini hissettirmeye devam ediyor. Müzakereler çarşamba günü de devam etti. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarhy görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ancak anlaşmanın önündeki büyük engellerin sağlamlığını koruduğunu söyledi.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin altında kaldı

 

Konut piyasasında ‘buzul çağı’ başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)