BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları haftaya kararsız başladı----

ABD borsaları haftaya kararsız başladı

ABD borsaları haftaya kararsız başladı
05 Haziran 2023 - 17:15 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri karışık seyirle açıldı. Güçlü bir ralliden çıkan ABD borsalarını yeni haftada petrol fiyatlarından, teknoloji hisselerine ve FED tartışmalarına kadar çok geniş bir gündem bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı. S&P 500 Endeksi’nin mart ayından bu yana geçirdiği en iyi haftanın ardından yatırımcılar hisse senetlerinden elde ettikleri kazancı sindiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi % 0,05 düşüşle 33.747,22 puanda, S&P 500 Endeksi %0,11 artışla 4.286,93 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,07 yükselişle 13.250,26 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0395 yükselişle %3,739 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarındaki en önemli gündem maddesi dünyanın diğer ucundan geldi. Suudi Arabistan’ın temmuz ayından itibaren günlük petrol üretimini 1 milyon varil azaltacağını açıklamasının ardından petrol fiyatları %2’den fazla yükseldi. Haberi OPEC ve müttefiklerinin toplantısı takip etti. Grup 2023 üretim hedeflerine bağlı kalmaya karar verdi.

ABD borsalarında ise teknoloji devi Apple’ın hisseleri %1’in üzerinde yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. iPhone üreticisi tüm dünyada beklenen geleneksel konferansına hazırlanıyor. Birçok Wall Street analisti teknoloji devinin yeni sanal gerçeklik başlığını açıklamasını bekliyor.

Wall Street hisse senetleri mayıs ayı istihdam raporunun ardından geçtiğimiz hafta güçlü bir ralli yapmıştı. Dow Jones Endeksi cuma günü %2,1 yükselerek ocak ayından bu yana en iyi performansını göstermişti. Aynı gün S&P 500 Endeksi %1,45 artmış, Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,1’lik tırmanışla altı gün üst üste yükseliş göstermişti.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “Piyasanın yaptığı şey bana kalırsa uygun. Ancak henüz bilmediğimiz şeyler var ve FED önemli bir mesele” ifadelerine yer verdi.

El-Erian yıkıcı sonuçlar oluşturabilecek temerrüt riskinin ve bankacılık krizinin yayılması ihtimalinin ortadan kalktığını ancak bundan sonraki sürecin ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu düşürme hedefine bağlı olduğunu belirtti.

Borsa uzmanı, “Eğer FED, doğru hedef olduğuna ikna olduğu için bu %2 hedefinden ısrar ederse, bu ekonomiye çok ters gelecektir. Ancak Fed, %2'nin yanlış hedef olduğunu kabul edecek olursa, şu anda piyasa oldukça adil fiyatlanıyor denebilir” açıklamasında bulundu.

ABD borsalarındaki 2023 rallisine şu ana kadar sadece bir avuç teknoloji hissesi liderlik edebildi. Yatırımcılarsa borsadaki rallinin kalıcılığını gösteren geniş tabanlı bir yükseliş olmadığı takdirde orta vadede bir düzeltme görülebileceğinden endişeleniyor.

BMO'nun baş yatırım stratejisti Yung-Yu Ma, konuyla ilgili verdiği demeçte, "Büyük soru, genişliğin gelişmeye devam edip edemeyeceğidir, bu da çok dar tabanlı bir ralliye yeni bir soluk getirebilir" dedi.

FED freni Wall Street’e yetmeyecek

 

Ralliye rağmen açığa satışlar rekor düzeyde

 

ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)