BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları günü çifte rekorla kapadı----

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı
30 Nisan 2019 - 05:36 www.finansgundem.com

Haftanın ilk gününde sınırlı bir yükseliş sergileyen ABD borsa endeksleri günü iki rekorla kapadı. S&P 500 ve Nasdaq'ta kırılan kapanış rekorları, 'alım iştahını artıracak' şeklinde yorumlandı

Wall Street'te borsa endeksleri haftanın ilk gününü sınırlı da olsa yükselişle kaparken S&P 500 ve Nasdaq kapanış rekorlarına imza attı. 

ABD Merkez Bankası Fed'in para politikası toplantısının sonucunu açıklamasına bir gün kala Wall Street endekslerinin sergilediği performans, ileriye yönelik olarak 'alım iştahının artmasını teşvik edecek' şeklinde yorumlandı. 

Bugün para politikası toplantısı sonuçlarını açıklayacak Fed'in faiz artırımına gitmeyeceğine kesin gözüyle bakan yatırımcılar, ABD-Çin ticaret müzakerelerinde de mutlu sona yaklaşıldığı görüşünde. 

VERİ DESTEĞİ

ABD Ticaret Bakanlığı'nın dün açıkladığı veriler de borsaların yükselişine katkı yaptı. Kişisel harcamalar yüzde 0.9 ile beklentiyi aştı. Beklenti yüzde 0.7 idi. 

Harcamalardaki toparlanma yılın ilk çeyreğinde yüzde 3.2 büyüyen ekonominin ikinci çeyrekte de güçlü kalmaya devam edeceğine işaret ediyor. 

S&P 500 3,15 puan ve yüzde 0,11 oranında artışla 2,943,03 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 15,46 puan ve yüzde 0,19 oranında artışla 8,161,86 seviyesine ulaştı. Her iki kapanış puanı da rekor olarak kayıtlara geçti.

Dow Jones sanayi endeksi ise günü 11.06 puan ve yüzde 0.04 oranında artışla 26.554.39 seviyesinde kapadı.

Bu arada 10 yıllık ABD Hazine bonosu getirisinin yüzde 1'den fazla artmasıyla JPMorgan Chase, Bank of America ve Goldman Sachs gibi bankaların hisseleri yükseldi. 

Google'ın çatı şirketi Alfhabet borsada seans tamamlandıktan sonra gelir açıkladı. Şirketin geliri beklentinin altında kalınca normal seansı yüzde 1.5 artışla 1.296,20 dolar seviyesinde kapayan hisseleri sınırlı işlemlerde yüzde 7.2 değer kaybetti. 

Wall Street Journal'ın Gardner Denver Holdings Inc'in klima üreticisinin bir birimini satın almak üzere bir anlaşmaya yaklaştığını bildirmesi üzerine Ingersoll-Rand hisseleri yüzde 6,5 arttı.

Apple Inc Salı günü rapor açıklayacak.

GÖZLER FED VE PEKİN'DE

Wall Street yatırımcılarının gözü bugün Pekin'de yeni etabı başlayacak olan ABD-Çin ticaret müzakereleri ile Fed'in açıklayacağı para politikası toplantısı sonuçları olacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)