BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları güne negatif başladı----

ABD borsaları güne negatif başladı

ABD borsaları güne negatif başladı
06 Haziran 2023 - 17:23 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz hafta görülen güçlü rallinin ardından dengeyi bulmaya çalışıyor. Endeksler yeni güne düşüşle başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. S&P 500 Endeksi’ni dokuz ayın en yüksek seviyesine taşıyan son rallinin ardından yatırımcılar yeni hisse fiyatlarını sindirmeye çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 33.517,80 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 azalışla 4.269,67 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,21 düşüşle 13.202,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0386 yükselişle %3,727 seviyesinde değerleniyor.

Yeni günde enerji ve teknoloji sektörleri yarım yüzdelik puan düşerek S&P 500’deki gerilemeye liderlik etti. Cisco Systems ve McDonald’s hisseleri %1’in üzerinde geri çekilerek Dow Jones Endeksi’ni düşürdü.

Geçtiğimiz gün beklenen lansman konferansını gerçekleştiren Apple’ın hisseleri yeni günde %1 değer kaybetti. Apple lansman konferansından yeni yazılımlarını ve merakla beklenen sanal gerçeklik başlığını tanıttı. Bir önceki seansta hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

CNBC’nin haberine göre Globalt Investments Kıdemli Portföy Yöneticisi Keith Buchanan konuyla ilgili açıklamasında, “Eğer 3 trilyon dolarlık şirketseniz bir süre sonra ayaklar baş olur. Apple, sadece piyasa değerinin büyüklüğü göz önüne alındığında bile en geniş hacimli endekslerle yoluna devam edecektir” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’e dava açmasının ardından şirketin hisseleri %18 değer kaybetti. SEC Coinbase’i izinsiz komisyonculuk ve borsa işlemleri yapmakla suçluyor. Dava haberinin yayılmasının ardından Bitcoin fiyatlarında ise önemli bir değişim görülmedi.

Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

 

Bitcoin'de düşüşün nedeni kurumsallar mı?

 

Boğa piyasası için 3 yeşil ışık gerekiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)