BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları FOMC sonrası yükselişle kapandı----

ABD borsaları FOMC sonrası yükselişle kapandı

ABD borsaları FOMC sonrası yükselişle kapandı
29 Ekim 2015 - 02:41 www.finansgundem.com

New York Borsası'nda endeksler Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından yüzde 1'i aşan kazançlarla kapandı

New York borsasında endeksler, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizleri sabit tutma kararının ardından önce dalgalı seyrederken sonra "ralli yaptı".

Dow Jones Endeksi 197,96 puan (yüzde 1,13) değer kazanarak 17,779,39 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 24,31 puan (yüzde 1,18) artışla 2,090,20 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 65,54 puan (yüzde 1,30) primle 5,095,69 puana yükseldi.

Endekslerin üzerinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarını belirleyen FOMC'nin ekim toplantısında faizleri değiştirmemesi belirleyici rol oynadı.

ABD ekonomisinin Eylül ayında yapılan son toplantıdan bu yana ılımlı derecede büyümeyi sürdürdüğü belirtilen toplantı bildirisinde, istihdam artış hızının ise düştüğü kaydedildi. Öte yandan, eylül toplantısının karar metninde yer alan 'küresel ekonomi ve finansal gelişmeler ekonomik aktiviteyi bir şekilde olumsuz etkileyebilir' ifadesinin bildiriden çıkarılması dikkati çekti. 

Bildirinin faiz kararına ilişkin bölümünde ise "Komite, tam istihdam ve fiyat istikrarında devam eden ilerlemeyi desteklemek için federal fon faiz oranını yüzde 0 ile 0,25 arasında tutma kararını teyit etti. Komite, faizlerin bir sonraki toplantıda artırıp artırmayacağına yönelik kararı, tam istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflerine yönelik görülen ve beklenen ilerlemeyi değerlendirerek verecek. Bu değerlendirmede, istihdam şartları, enflasyon göstergeleri ve beklentilerinin yanı sıra finansal ve uluslararası gelişmeleri de içeren geniş kapsamlı verileri göz ününe alınacak" ifadeleri yer aldı. 

Toplantı bildirisine göre, Faiz oranlarını sabit tutma kararı 9’a karşı 1 oyla alındı. Faizlerin artırılmasından yana görüş bildiren Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker ise geçen toplantıda olduğu gibi karara muhalefet etti.

Analistler, toplantının sonuç bildirisini, Fed'in faiz artışına Aralık'ta başlama olasılığını hala masada tuttuğu şeklinde değerlendirdi. 

Bu arada, ABD piyasalarının yarın takip edeceği gelişmelerin başında üçüncü çeyreğe ilişkin büyüme verisi geliyor. Ayrıca, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın konuşması da izlenecek gelişmeler arasında yer alıyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)