BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları Fed öncesi düşüşte----

ABD borsaları Fed öncesi düşüşte

ABD borsaları Fed öncesi düşüşte
27 Ekim 2015 - 20:06 www.finansgundem.com

ABD hisse senetleri, Fed öncesi, kar haberleri ve dayanıklı mallar verisiyle düşüyor

ABD hisse senetleri, Fed’in bugün başlayan ve iki gün sürecek olan para politikası toplantısı öncesi, karışık gelen kar haberleri ve küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeleri tekrar canlandıran dayanıklı mallar verisiyle düştü. 

Standard & Poor’s 500 Endeksi, New York saatiyle 09:33’te yüzde 0.4 düşerek 2,062.71 puan seviyesine geriledi. Endeks, üç günlük yükselişinin ardından ilk kez Pazartesi günü düşmüştü. Dow Jones Endeksi 20.71 puan veya yüzde 0.1 düşerek 17,602.34 puan olurken Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi. 

Bonn’da Deutsche Postbank’dan stratejist Heinz-Gerd Sonnenschein “Geçen haftanın yükselişi merkez bankaları tarafından tetiklenmişti, bu nedenle herkes Fed’in ne sunacağını görmeyi bekliyor. Bize pek bir şey vereceklerini hiç sanmıyorum, ama hiç kimse ters köşede kalmak istemez. Basın açıklaması olmadan, yapılacak şey durumlarını yorumlamak için satır aralarını okumak olacak” dedi. 

ABD'de karışık gelen veriler, ekonominin daha yüksek enflasyon altında ne durumda olacağına ilişkin belirsiz bir görünüm veriyor. Bugünkü bir veriye göre, Eylül ayında iş ekipmanları siparişleri beklenmeyen bir düşüş kaydetti. Düşüşte cansız küresel piyasaların ABD’li firmalara genişlemek için çok az fırsat tanımasının etkili olduğuna işaret ediliyor. Ayrı bir veriye göre ABD'de 20 şehirde konut fiyatları, Ağustos’ta biten 12 aylık dönemdeki en hızlı artışı kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)