BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle kapandı----

ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD borsaları düşüşle kapandı
12 Nisan 2019 - 05:40 www.finansgundem.com

ABD borsaları yükselişle başladığı perşembe gününü ekside kapadı. Senatör Sanders'in sağlık sistemi önerisini tekrarlamasıyla düşen sağlık sektörü hisseleri, endekslerin geri dönüşünde en büyük etken oldu

ABD borsa endeksleri perşembe gününü düşüşle kapadı. 

Güne artıda başlayan endeksler, banka ve şirketlerin bilanço açıklamalarına odaklandı. Altı büyük ABD bankasından elde edilen bir dizi kazanç raporunda finansal hisseler yüzde 0.6 oranında arttı. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı iki veriden ilki işsizlik ile ilgiliydi. Veriye göre işsizlik1969'dan bu yana en düşük seviyesine düştü. Bakanlığın diğer verisi ise üretici fiyatları (ÜFE) oldu. ÜFE de, Mart ayında beklentileri aşarak yüzde 0.6 olarak gerçekleşti. Beklenti yüzde 0.3 artış idi. 

ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders, daha önce de gündeme getirdiği yeni sağlık sistemi planını bu kez Kongre'de tekrarladı. Sanders'in sağlık sistemi planını açıklamasının ardından sağlık sektöründe hisseler düşmeye başladı.

Sanders'in önerisinin hayata geçmesiyle ilgili hiçbir umut olmamasına rağmen borsada oluşturduğu etki, analistlerce şaşkınlıkla karşılandı. 

Fed'in Çarşamba günü yayımlanan tutanaklarında küresel ekonomideki yavaşlamaya dikkat çekmesi de yatırımcıları tedirgin eden bir başka etken oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 14.11 puan ve yüzde 0.05 düşüşle 26.143,05 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise günü 0.11puanla nötr seviyede kapadı. Nasdaq, 16.89 puan ve yüzde 0.21 oranında düşerek gün sonunda 7.947,38 puana geriledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)