BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
21 Eylül 2023 - 17:10 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcıları FED’in ardından bugün de istihdam verileriyle sarsıldı. Daha uzun süre daha yüksek seviyede kalması beklenen politika faizleri, tahvil faizlerini rekora taşıdı, borsaları düşürdü.

FINANSGUNDEM.COM  DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) politika faizlerini daha uzun süre daha yüksek seviyede tutma planı tahvil piyasasını alevlendirdi, hisse senetlerini düşürdü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 azalışla 34.306,82 puanda, S&P 500 Endeksi %0,85 düşüşle 4.364,59 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,25 düşüşle 13.300,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0638 yükselişle %4,478 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri haftayı toplamda %1’in üzerindeki düşüşlerle bitirme yolunda ilerliyor. Teknoloji odaklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise hafta başından bu yana %2’nin üzerinde geriledi.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %4,48’le 15 yılın en yüksek seviyesini gördü. Haftalık işsizlik rakamlarının halen güçlü bir istihdam piyasasını göstermesi FED’in daha fazla faiz artıracağı beklentisini destekledi. 16 Haziran tarihinde sona eren hafta boyunda 201 bin yeni işsizlik maaşı başvurusu yapıldı. Beklentilerse 225 bin başvuru yapılacağı yönündeydi. Söz konusu rakam ocak ayından bu yana en düşük işsizlik başvurularını işaret ediyor.

Haftalık istihdam verilerinin arından 2 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri de %5,19’la 2007’den bu yana görülmeyen bir seviyeye ulaştı.

Tüm bu hareketler FED’in geçtiğimiz gün politika faizlerini sabit bırakmasını ancak yıl sonuna kadar yeni bir faiz artışı yapılacağını öngörmesini takip etti. FED ayrıca gelecek yıla dair daha az Faiz indirimi öngördü. Bu da enflasyonun önüne geçmek için Amerikan merkez bankasının politika faizlerini daha uzun süre daha yüksek tutacağı anlamına geliyor.

FED Başkanı Jerome Powell toplantı sonrası yaptığı açıklamada Amerikan ekonomisinde yumuşak iniş ihtimalinin hala mümkün olduğunu ancak temel senaryosu olmadığını söyledi.

CNBC’nin haberine göre Vantage Borsa Analisti Jamie Dutta, “Kuşkusuz Powell sayısız ters rüzgardan bazılarını ve dikkatli hareket edebilme yeteneklerini vurguladı. Ancak piyasa, belirgin bir momentuma sahip gibi görünen ve uzun bir süre için daha yüksek faizlere ihtiyaç duyacak daha güçlü bir büyüme ile çalışıyor” açıklamasında bulundu.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları düştü

 

FED’in faiz kararı sonrası kazananlar ve kaybedenler

 

Fed’in faiz hamlesi bireysel yatırımcılar için ne ifade ediyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)