BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
28 Temmuz 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri ABD ekonomisinin %0,9 oranında küçülmesiyle düşüşe geçti. Bazı yatırımcılar bu büyüme rakamlarıyla birlikte ABD ekonomisinin resesyona girdiğini düşünüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşler başladı. Wall Street yatırımcıları ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının iki kez üst üste küçülmesini fiyatlandırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 düşüşle 32.038,75 puanda, S&P 500 Endeksi %0,61 düşüşle 3.998,89 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,92 düşüşle 11.921,47 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1126 düşüşle %2,678 seviyesinde değerleniyor.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte %0,9 küçüldü. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones ekonomistleri bu çeyrekte %0,3’lük bir yükseliş bekliyordu. İlk çeyrekte de ABD’de GSYİH %1,6 düşmüştü.

Yatırımcılar son aylarda FED’in yükselen fiyatları kontrol etme girişimlerinin ekonomiyi resesyona yaklaştıracağı konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Birçok yatırımcı art arda iki çeyrekte negatif büyüme paylaşan ABD’nin teknik olarak resesyona girdiğini düşünüyor. Buna karşın birkaç ek faktörü de göz önünde bulunduran ve resesyon tanımının hakemi olarak görülen ABD Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’na göre resesyonun gerçekleşmesi için eldeki veriler yeterli değil.

Cnbc’nin haberine göre E-Trade Yatırım Stratejileri Genel Müdürü Mike Loewengard, “Bugünün verileri sadece resesyonda olduğumuz veya gireceğimiz yönündeki fikirlere yakıt ekliyor. Tahminlerin kesinlikle olumsuz tarafında olsa da %1'lik bir düşüşün nispeten küçük olduğunu ve herhangi bir resesyon ortamının ılımlı olacağı fikrini desteklediğini unutmamalıyız” dedi.

Loewengard, “ABD Merkez bankası enflasyonu kontrol etmenin öncelikli hedefi olduğunu açık bir şekilde belirtti. Bu sebeple bankanın rotasını negatif büyüyen bir çeyrek nedeniyle değiştirmesi çok olası değil. Ancak yine de bugünün raporları FED Başkanı Jerome Powell’ın dün yaptığı resesyon açıklamasıyla çelişiyor. Piyasa Temmuz ayında ralli yapıyordu. Buna karşın yatırımcıların önümüzde bekleyen zorlukların gerçekliğini görmesi sizi şaşırtmasın" dedi.

Borsalardaki düşüş FED’in enflasyonla mücadele etmek amacıyla faizleri ikinci kez üst üste 75 baz puan artırdığı Çarşamba günkü rallinin hemen sonrasında geldi. Yatırımcılar merkez bankasının ekonomiyi resesyona itmeden enflasyondaki yükselişi durdurup durduramayacağına yönelik bahse giriyor.

Perşembe günü ayrıca büyük şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarıyla da gündem oldu. Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek sonuçlarının ardından güne %5,9’luk düşüşle başladı.

Facebook Yahoo ile aynı kaderi mi paylaşacak?

 

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,9 küçüldü

 

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 4 hafta sonra geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)