BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Temmuz 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

4 Temmuz dönüşü yeni haftaya ekside başlayan Wall Street endeksleri resesyon endişelerini fiyatlandırıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe olası resesyon endişelerinin yükselmesiyle birlikte düşüşle başladı. Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sebebiyle tatildi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,77 düşüşle 30.548,16 puanda, S&P 500 Endeksi %1,75 azalışla 3,758,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,49 düşüşle 10.962,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0849 düşüşle %2,809 seviyesinde değerleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında bugün yatırımcılar resesyon endişelerini fiyatlandırdı. Bazı ekonomistler ABD gayrisafi milli hasılasının (GYİH) yıl başından bu yana iki çeyrektir üst üste düşüş gösterdiğini iddia ediyor. İki çeyrek ardı ardına GYİH rakamlarındaki düşüş ekonomide teknik olarak resesyon anlamına gelir.

Wall Street endekslerinde ekonomik büyümeye bağlı hisse senetleri Salı günü keskin bir düşüş gösterdi. JPMorgan ve Wells Fargo hisseleri sırasıyla %2,5 ve %2,7 değer kaybetti. American Airlines hisseleri ise %4’ün üzerinde düştü. Sanayi şirketleri Deere ve Caterpillar yıl başından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası’nın Perşembe günü yaptığı faiz artışı açıklaması tahvil faizi getirilerindeki düşüş tetikledi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri FED Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonla agresif mücadeleye devam edeceğinin garantisini vermesiyle %3’ün altına geriledi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 2 yıllık tahvil getirilerine yakın seyrediyor. Söz konusu tablo birçok analist için resesyon göstergesi niteliğinde.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomik Danışmanı Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “ABD piyasaları ekonomide yavaşlamayı satın alıyor ve FED’in ekonomi yavaşlayana kadar faiz artışına devam etmeye zorlanacağını fiyatlandırıyor” dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, Pazartesi günü makroekonomik konuları tartışmak için bir görüşme gerçekleştirdi.

Petrol fiyatları da ekonomide olası bir yavaşlamayı yansıtacak şekilde düştü. ABD Batı Teksas Petrolleri %4,93 düşüşle varil başına 103,08 dolardan fiyatlanıyor. Brent petrol ise %5,59 düşüşle varil başına 107,15 dolardan alıcı buluyor. Petrol devi Chevron'un hisseleri ise yaklaşık %3 değer kaybetti.

Dev teknoloji hisseleri arasında Amazon hisselerindeki %2’nin üzerinde değer kaybı ve elektrikli otomotiv devi Tesla hisselerindeki %3,7’lik düşüş dikkat çekti.

Piyasalar Perşembe günü son yılların en kötü ilk yarılarından birini tamamladı. Büyük endeksler, Cuma günü seansındaki sınırlı yükselişlere rağmen son beş haftanın dördünü düşüşle kapatmış oldu.

Yılın ikinci yarısı için beklentiler de aynı derece düşük. Credit Suisse Stratejisti Jonathan Golub, Salı günü müşterilerine gönderdiği bir notta, ABD'nin bir resesyondan kaçınmasını beklediğini, ancak yıl sonu için S&P 500 hedefini 4.900'den 4.300 puana düşürdüğünü söyledi. Yeni hedef, Wall Street'in yılın ilk altı ayındaki kayıplarının yaklaşık yarısını geri alması anlamına geliyor.

Stratejistler borsalarda ikinci yarıdan ne bekliyor?

 

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor

 

Küresel resesyon endişeleri petrol fiyatlarını baskılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)