BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları düşüşle açıldı----

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Nisan 2022 - 17:07 www.finansgundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Uzmanlar endekslerde son 4 haftadır görülen satış dalgasının etkilerinin hala hissedildiğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı. Endekslerde Nisan ayı satış dalgası bir gün aranın sonrasında tüm hızıyla devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,68 düşüşle 33.816,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,80 azalışla 4.261,88 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,34 düşüşle 12.860,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0784 düşüşle %2,749 seviyesinde değerleniyor.

Pazartesi günü Dow Jones Endeksi yaklaşık 500 puanlık kaybı geri çevirip günü 200 puan yükselişle bitirmişti. Bu dramatik geri dönüş aynı zamanda S&P 500 ve Nasdaq endekslerini de yukarı taşımıştı.

CNBC’nin haberine göre borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ün Teknik Analisti Rob Ginsberg konuyla ilgili açıklamasında, “Oldukça etkileyici bir geri dönüş. Fakat ne yazık ki Pazartesi günkü diplerin piyasalardaki geri çekilmenin sonu olduğuna inanmıyoruz. Satış dalgası bize hala biraz fazla düzenli geliyor” ifadelerine yer verdi.

Pazartesi günkü geri dönüş ABD borsalarında bir süredir devam eden düşüşlerin sonrasında gelmişti. Dow Jones Endeksi son dört haftadır üst üste düşük performans gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise üç haftadır düşüyor.

Gün içerisinde açıklanan ekonomik verilere bakıldığında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri, Mart ayında aylık yüzde 0,8 artarak piyasa beklentilerinin altında yükseliş gösterdiği görüldü. ABD Ticaret Bakanlığı, tarafından açıklanan verilere göre, dayanıklı mallara yönelik siparişler 275 milyar dolara yükseldi. Finansgundem.com’da yer alan habere göre ekonomistlerin beklentileri ise yüzde 1’lik artış yönündeydi.

Wall Street hafta başında nasıl geri döndü?

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklenenden az arttı

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)