BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Başkanı'na kimler danışmanlık yapıyor----

ABD Başkanı'na kimler danışmanlık yapıyor

ABD Başkanı'na kimler danışmanlık yapıyor
26 Aralık 2017 - 11:23 www.finansgundem.com

Milliyet yazarı Yaman Törüner ABD Başkanı'na görüş bildirip, danışmanlık yapan grupları köşesinde yazdı. İşte o yazının satır başları...

ABD’de Başkan’a görüş bildirmek üzere, politik ve lobi grupları dışında, geleneksel olarak sürdürülen 6 adet teknik danışma grubu var. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1. Yeni yönetimin politika önceliklerini belirleyen Presidential Transition Team adlı komite. Bu komitenin üyeleri Başkan tarafından atanır ve gereğinde işlerine son verilir.

2. Obama döneminde başlatılıp, Trump tarafından da korunan Defence Innovation Advisory Board isimli komite. Komitenin temel amacı, silikon vadisi ile de işbirliği yaparak, askeri yenilikler yapma olanaklarını Başkan’a sunmaktır.

3. Teknoloji liderlerinin, sık sık Başkan’la bir araya gelmesini sağlayan ve Tech Summit olarak adlandırılan komite.

4. ABD’deki iş âleminin sorunlarını Başkan’a bildirmek ve ülkedeki iş yapabilme iklimini geliştirmek amacıyla kurulmuş olan, Strategic and Policy Forum adlı yuvarlak masa komitesi.

5. Üretimi artırmak ve yeni iş alanları açmak üzere, üretim alanında faaliyet gösteren guruların katıldığı, Manufacturing Jobs Initiative isimli yuvarlak masa komitesi.

6. Özel sektör stratejistlerinden oluşan ve American Technology Council (ABD Teknoloji Kurumu) ile birlikte çalışan White House Office of American Innovation adlı komite.

Başkan’la buluşma

Bu komiteler, her şeyin ekonomi olduğuna inanılan dünyamızda, siyasetçilerle üreticilerin bir araya gelmesini ve yenilik, buluş ve icatların teşvikini sağlıyor. Komite üyelerinden meşhur olanları tanıyalım:

Elon Musk. Tesla ve SpaceX’in CEO’su. Trump’ın seçim kampanyasına yardım etmişti. Trump’la aynı dili konuştuklarını açıklamıştı. Ancak, Trump Paris İklim Anlaşması’ndan çıkınca, komitelerle ilişkisini kesti.

Eric Schmidt. Alphabet ve Google’un CEO’su. Seçim sürecinde, her iki partiye de yardımda bulundu. Defence Innovation Advisory Board’un en etkin üyesi. Trump’ın şeytani şeyler yapabileceğini savunuyor.

Tim Cook. Apple’ın CEO’su. Seçimlerde Clinton’u desteklemişti. Şimdi ise, Ivanka ve Yahudi eşiyle yakın çalışıyor. Trump’ın Apple hisselerinin olduğu da biliniyor.

Mark Zuckerberg. Facebook’un CEO’su. Çocuklarımıza iyi bir dünya bırakılması gerektiğine ve bu görevin Amerika Başkanı’ndan daha önemli olduğuna inanıyor. Başkanlık yarışına katılacağı söyleniyordu. Şimdi Trump’ın yakın çevresiyle birlikte çalışıyor.

Jeff Bezos. Amazon, Blue Origin ve Washington Post’un CEO’su. Seçimlerde her iki tarafa da yardımda bulundu. Politikayla çok ilgilenmiyor ama üç komitede birden görev yapıyor.

Ginni Rometty. IBM CEO’su. Üç komitede birden görev yapan tek kadın. Trump seçilir seçilmez, yapılması gerekenler hakkında kendisine uzun bir mektup yazmıştı. Özellikle işsizliğin azaltılması yönündeki önerileri ilginçti.

Jack Dorsey. Twitter ve Square’in CEO’su. Trump, her gün Twitter mesajı atıyor. Ama, seçim sırasında Trump’ın Hillary’nin mesajlarını açıklaması yönündeki isteklerine karşı koymuştu.

Peter Thiel. Founders Fund ve Palantir Technologies’in CEO’su. Hillary’yi batırmak için 1 milyon dolardan fazla harcadı ama bu onun için iyi bir yatırım oldu. Trump ile çok yakın çalışıyor. Yönetimde görev almıyor.(Yaman Törüner)
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)