BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları finteklere karşı harekete geçiyor----

ABD bankaları finteklere karşı harekete geçiyor

ABD bankaları finteklere karşı harekete geçiyor
13 Ocak 2022 - 16:24 www.finansgundem.com

ISG tarafından yapılan bir araştırma, geleneksel bankaların fintek rekabeti karşısında teknoloji şirketleriyle işbirliği çalışmalarını artırdığını ortaya koydu. Tüketicilerin dijital hizmetlere talebi artarken, bankalar dijital dönüşüme odaklanıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bankacılık sektörü geçtiğimiz yıl korona virüs pandemisinin de etkisiyle dijital dönüşümünü hızlandırdı. Bankalar bu yeni dünyada doğru adımları atabilmek için teknoloji hizmeti sağlayan şirketlerle işbirlikleri kuruyor. Önde gelen küresel teknoloji araştırmaları ve danışmanlık şirketi ISG’nin yaptığı araştırmaya göre ABD’de bankalar müşteri deneyimini artırmak ve yükselen fintek sektörüyle rekabet edebilmek için dijital hizmetleri benimsiyor.

Aynı zamanda ABD’nin bankacılık sektörü artan tüketici birikimleri ve azalan kredi kayıpları sayesinde karlılığını da artırıyor. Bankalar rapora göre operasyonlarını dönüştürmek için mobil bankacılık, yapay zeka, blockchain, temassız ödemeler, açık bankacılık ve bulut (cloud) gibi yükselen teknolojileri benimsiyor. ISG Bankacılık ve Finansal Hizmetler Başkanı Owen Wheatley Reuters’a yaptığı açıklamada, “bankacılık sektörünün teknoloji harcamalarının krediler, varlık yönetimi, gerçek zamanlı ödemeler ve mobil bankacılık alanlarında devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Açıklamasında, “geleneksel bankaların yeni nesil bankalar ya da dijital bankalarla rekabet edebilmesi için teknolojiyi kullanmaları gerekiyor. Bu fintek şirketleri yüksek faiz oranları ve şeffaf ücret modelleri sunuyor” ifadelerini kullandı. Rapor bankacılık müşterilerinin olduğu kadar sektör yöneticilerinin de yaklaşımının değiştiğini ortaya koydu. Bankalar, şube modelinden mobil bankacılık sistemine yöneliyor. Banka şubelerinde de bu nedenle sert değişim rüzgarları esiyor.

Aynı zamanda müşteri deneyimini artıracak otomasyon ve interaktif bot sistemleri odak noktasına yerleşiyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre dijital bankacılık dönüşümleri uzun zaman alabilir ve ciddi anlamda yatırım gerektirebilir. Rapora göre bankalar, dijital bankacılık hizmetleri sağlayıcılarla işbirliği kurarken gelecekteki ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalı. Bankacılıkta dijital dönüşüm eski bir sistemi kapatmak ve yenisini başlatmak kadar kolay değil.

Bankacılık hizmetlerinin modernleşmesine veri göçü, entegrasyon ve düzenlemelere uyum gibi unsurlar da etki ediyor. Platform sağlayıcılar ve bankalar bankacılık sistemi hakkında kapsamlı bilgiye sahip olsalar da, genellikle bu dönüşümü tamamlayacak teknolojik uzmanlığa sahip değiller. Bu nedenle de bankalar teknoloji şirketleriyle işbirliği kuruyor. Raporda analiz edilen hizmet sağlayıcılar, bankacılık sektöründen müşterilerin de ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için bu alanda uzmanlaşıyor ve yatırım yapıyor.

Sistem entegrasyonu üzerine çalışan şirketler, ihtiyaç duyulan teknolojilere oldukça hakim ve bu da uygulamaların başarılı olmasını sağlıyor. Bazı durumlarda bu şirketler birden fazla yazılım sağlayıcıyla çalışarak, farklı sistemler konusunda deneyim sahibi olabiliyor. Bu da teknoloji altyapısı sağladıkları kadar, danışmanlık hizmeti de vererek bankaların çok daha kolay bir geçiş süreci yaşamalarını sağlıyor.

2022’nin kaderini merkez bankaları belirleyecek

 

Milyarderler işe alırken ne soruyor?

 

Düzenleyicilerin kabusu olacak anonim ödeme özelliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)