BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankacılığından rekor kâr----

ABD bankacılığından rekor kâr

ABD bankacılığından rekor kâr
10 Mayıs 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

ABD bankacılık sektöründeki kârlar sektördeki krize rağmen, ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 33 artarak 80 milyar dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

ABD bankaları, sektördeki banka iflasları ve 2008'i andıran strese rağmen ilk çeyrekte 80 milyar dolarlık rekor kâr elde etti. Borç verenler daha yüksek faiz oranlarından, düşük kredi temerrütlerinden ve genişleyen bir iş piyasasından yararlandı.

Financial Times'a göre kârlardaki sıçrama, mevduat sahipleri ve yatırımcılar arasındaki gerginliğe rağmen genel olarak ABD bankalarının artan faiz oranlarından, düşük kredi temerrütlerinden ve genişleyen bir iş piyasasından faydalandığını gösterdi. Bağımsız bir bankacılık danışmanı olan Bert Ely, Financial Times'a "Sektörün çoğu batmıyor. Ekonomi hala oldukça iyi durumda ve bu karları açıklayan şey bu." dedi.

JPMORGAN İLK SIRADA

Bir veri sağlayıcısı olan BankRegData'ya göre, ülkedeki yaklaşık 4.400 bankadan sadece 197'si veya yüzde 5'ten azı ilk çeyrekte zarar etti.

Varlıklarına göre ülkenin en büyük bankası olan JPMorgan Chase, borç verme ve ödeme işlemlerini içeren faaliyetlerden çeyrekte 11.7 milyar dolar kazanarak, bir önceki yılın aynı üç ayındaki 6.4 milyar dolardan, borç verenler arasında en yüksek karı elde etti . Bu rakam, JPMorgan tarafından elde edilen ve FDIC tarafından düzenlenen kuruluşu aracılığıyla akmayan kârları kapsamıyor.

1,2 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Ancak PacWest, 2023'ün ilk üç ayında diğer tüm borç verenlerden daha fazla 1,2 milyar dolar kaybetti. California bankası geçen hafta stratejik seçeneklerini gözden geçirmeleri için danışmanlar tuttuğunu söyledi. Yılın ilk üç ayında 538 milyon dolar zarar eden ve PacWest'ten sonra ikinci olan Silvergate Bank, mart ayı başında kapanacağını duyurdu.

Bununla birlikte, BankRegData'ya göre, tüm bankaların toplam Faiz gideri, ilk çeyrekte bir yıl öncesine göre 10 kat artarak 85 milyar dolara yükseldi. Bunun nedeni, bankaların özellikle mart ayından bu yana mevduat sahiplerine daha yüksek oranlar ödemek zorunda kalması.

FON MALİYETİ ÇOK YÜKSELECEK

Banka analisti ve Whalen Global Advisors başkanı Christopher Whalen, "Sonuçlar ilk çeyrek için oldukça iyi görünüyor, ancak yılın geri kalanında iyi görünmeyecek" dedi.

Whalen, her borç verenin SVB'nin iflas etmesinden sonra mevduat sahiplerine ödediği faiz miktarını artırmak zorunda kaldığını söyledi ve “Bankalar için fon maliyeti çok yükselecek. İnsanları şok edecek” diye ekledi.

Verilere göre, ticari gayrimenkulün çok önemli bir bölümündeki - sahipleri tarafından kullanılmayan mülklere bağlı krediler - temerrütler ilk çeyrekte üçte bir oranında artarak 12 milyar dolara ulaştı ve bu, 2020'den bu yana en yüksek seviye oldu.

FDIC'nin sigorta fonu kapsamındaki hesaplarda tutulan mevduat hacmi, yılın ilk üç ayında 400 milyar dolar arttı. Mart ayının sonunda Mevduat Sigorta Fonu, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10.4 trilyon dolarlık tüketici mevduatını destekledi.(CNN Türk)

Fitch, ABD'li bankalardan bu yıl zayıf performans bekliyor

 

SPK’dan ABD'nin en büyük bankasına para cezası

 

Bankaların kârında "faiz" etkisi

 

Batan bankalar için fon arayışı

 

İki dev banka birleşmekten vazgeçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)