BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'ABD Avrupa'ya yardım etmez'----

'ABD Avrupa'ya yardım etmez'

'ABD Avrupa'ya yardım etmez'
19 Aralık 2011 - 12:23 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble: ''ABD'nin IMF fonlarını destekleme şansı yok''

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ABD'nin, ABD Kongresinde ortaya çıkacak muhalefet nedeniyle Avro Bölgesine yardım için Uluslararası Para Fonuna (IMF) katkısını artırma şansı olduğunu düşünmüyor.
Schaeuble, Alman radyosuna yaptığı açıklamada, ''Washington yönetimi, Kongre onayı olmaksızın IMF'ye karşılıklı kredileri kullanılabilir hale getiremez. Bunu yapma şansı yok ve Amerikan hükümeti bunu zaten açıkça ifade etti'' dedi.
IMF aracılığıyla Avro Bölgesi kurtarma fonlarının dolaylı olarak desteklenmesi yerine ''IMF genel fonunu'' desteklemenin değerlendirildiğini belirten Schaeuble, şunları kaydetti:
''Geçen yıl bazı Avro Bölgesi ülkelerinde borç krizi patlak verdiğinden bu yana IMF, Avrupa'nın istikrara kavuşması girişimlerinde bol bol yer aldı. Bu devam edecekse IMF'nın fonları desteklenmeli ve Avrupa, IMF'nin genel fonunu desteklemek için 200 milyar avro ek kredi vermeye hazır olduğunu açıkladı.''
Avro Bölgesi liderleri, IMF'nin Avro Bölgesinin krizle mücadele kapasitesini artırmak amacıyla IMF'ye karşılıklı kredilerde 150 milyar avro fon sağlamayı kabul etmişti.
Geri kalan 50 milyar avronun ise Avro Bölgesi dışındaki ülkelerden ve muhtemelen Avrupa dışındaki ülkelerden sağlanması bekleniyor.
Washington yönetimi, IMF'nin Avro Bölgesi kriziyle mücadelede ''önemli kaynaklara'' sahip olduğunu ve Amerikalı vergi mükelleflerinin daha fazla katkıda bulunmayacağını açıklamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)