BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, AstraZeneca aşısının üretimini durdurdu----

ABD, AstraZeneca aşısının üretimini durdurdu

ABD, AstraZeneca aşısının üretimini durdurdu
05 Nisan 2021 - 08:05 www.finansgundem.com

İnsanların ölümüne neden olduğu için birçok ülkenin aşılamayı durdurmasının ardından ABD, AstraZeneca aşısının üretimini durdurdu

ABD, Boston'da Emergen BioSolutions fabrikasının AstraZeneca aşısını üretmesini durdurdu. New York Times'ın haberine göre Biden yönetimi, Boston'da bulunan Emergen BioSolutions fabrikasının AstraZeneca'nın KOVİD-19 aşısını üretmesini durdurdu. Tesis sadece Johnson & Johnson'ın KOVİD-19 aşısını üretmeye odaklanacak.

Mart ayında hem AstraZeneca hem de J&J'nin KOVİD-19 aşılarını üreten Boston'daki tesiste insan hatasızla aşı içeriklerinin karıştırılması sonrası 15 milyon doz J&J KOVİD-19 aşısı imha edilmişti.

Kovid-19'a karşı geliştirilen ilk iki aşıdan olan Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımı AB'nin en büyük ülkelerinde , kanda pıhtılaşma yaratıp derin damar tıkanıklığı ve Akciğer Embolisi gibi hastalıkların riskini artırıyor olabileceği kuşkusuyla geçici olarak durduruldu.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Almanya Sağlık Bakanlığı kısa bir süre önce aşıyı askıya aldığını duyurdu. Almanya'nın ardından Fransa, İspanya ve İtalya da aşının kullanımını askıya aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa İlaç Ajansı'nın kararına kadar aşılamanın dondurulduğunu duyurdu.

Fransa'da bazı bakanlar kısıtlamaları deldi iddiası

 

İtalya'da son 24 saatte 18 bin 25 Kovid-19 vakası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)