BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD askerleri elleri tetikte bekliyor----

ABD askerleri elleri tetikte bekliyor

ABD askerleri elleri tetikte bekliyor
26 Ağustos 2013 - 07:59 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Hagel, Obama’nın isteği doğrultusunda Suriye konusunda tüm seçeneklere hazır olduklarını açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama’nın önceki gün ulusal güvenlik danışmanları ile Şam’daki kimyasal silah iddialarını görüştüğü toplantının ardından Suriye’ye operasyon ihtimaline dair diplomasi trafiği başladı. Obama dün İngiltere Başbakanı David Cameron ile 40 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider, çarşamba günü gerçekleştirildiği iddia edilen kimyasal saldırının “mevcut rejim tarafından halkına karşı yapıldığına” dair işaretlerin bulunduğundan derin endişe duyduğunu dile getirdi ve geniş çaplı kimyasal silah kullanımına uluslararası toplumun ciddi bir şekilde yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.
‘Hedefler belirleniyor’
Malezya’da bulunan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ise Obama’nın isteği üzerine tüm olası planları hazırladıklarını söyledi. Hagel, “Başkan, Savunma Bakanlığı’ndan tüm olasılıklara karşı hazırlık yapmamızı istedi. Biz bunu yaptık. Eğer bu seçeneklerden birini yürürlüğe sokma kararı verirse, hangisi olursa olsun uygulmaya hazırız” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Türk, Suudi ve Ürdünlü mevkidaşlarını aradı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerry ile dün iki kez telefonda görüştü. Görüşmelerde ABD’nin müdahale olasılığı başta olmak üzere bölgedeki ülkelerin olası reaksiyonları tartışıldı. Türkiye’ye yönelik göç dalgası da masaya yatırıldı.
İngiliz basınında ise “iki müttefikin Suriye’ye yönelik füze saldırısına hazırlandığına” dair iddialar yer aldı. Sunday Times gazetesi, “İngiliz ve Amerikan askeri planlamacıları Suriye’de füze saldırıları için olası hedefleri belirliyor. Eylemin türüne ilişkin bir karar yok. Ancak askeri yetkililer hedeflerle ilgili bir liste derliyor. Diğer seçenekler ise muhalifleri silahlandırmak ve uçuşa yasak bölge ilan etmek. Ancak şu anda üzerinde ciddi olarak konuşulan seçenek Esad rejimine mesaj vermek için 24 ila 48 saat sürecek ve belli noktaları hedef alacak füze saldırıları” diye yazdı.
Şam ve İran uyardı
Şam cephesinden ise uyarı geldi. Suriye Enformasyon Bakanı Omran Zoabi, “ABD’nin askeri müdahalesi, Ortadoğu’yu yakacak çok ciddi bir çöküş ve ateş topu yaratır” dedi. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesut Cezayeri de “ABD, Suriye cephesindeki kırmızı çizgilerin sınırını biliyor. Bu çizgilerin aşılması Beyaz Saray için ağır sonuçlar doğurur” dedi.
Rusya Parlamentosu Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Pushkov ise Twitter’da “Irak’ta olduğu gibi bu savaş da meşru olmayacak ama Obama, Bush’un kopyası olacak” diye yazdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)