BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ara seçimlerinde sonuçlar Cumhuriyetçilerden yana----

ABD ara seçimlerinde sonuçlar Cumhuriyetçilerden yana

ABD ara seçimlerinde sonuçlar Cumhuriyetçilerden yana
09 Kasım 2022 - 04:50 www.finansgundem.com

ABD Kongre ara seçimlerinde resmi olmayan verilere göre, 35 Senato koltuğunun 6'sını Cumhuriyetçiler, 4'ünü Demokratlar aldı. Temsilciler Meclisi yarışında ise Cumhuriyetçiler 82 sandalye kazanırken Demokratlar da 47 sandalyede kaldı

Associated Press'in (AP) açıkladığı gayriresmi sonuçlara göre, seçimi Florida'da Cumhuriyetçi Marco Rubio, Alabama'da Cumhuriyetçi Katie Britt, Oklahoma'da ise Cumhuriyetçi Markwayne Mullin ve Cumhuriyetçi James Lankford önde bitirdi.

Öte yandan Connecticut, Illiniois ve Maryland eyaletlerinde ise Demokrat adaylar tekrar girdikleri seçimleri kazanarak koltuklarını korudu.

İlk sonuçlara göre de Güney Caolina ve Kentucky eyaletlerinde Cumhuriyetçi adaylar, Vermont eyaletinde ise Demokrat aday galip gelmişti.

Böylece şimdiye dek açıklanan sonuçlarda Cumhuriyetçiler 6, Demokratlar 4 koltuk kazanmış bulunuyor. Açıklanan verilerde Cumhuriyetçilerin elinde 35, Demokratların elinde 40 koltuk görünüyor.

Ülkede 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 sandalyeli Senato'daki 35 koltuk için halk sandık başına gitti.

Gelen verilere göre Temsilciler Meclisi yarışında, Cumhuriyetçiler 82 sandalye kazanırken Demokratlar ise 47 sandalyenin sahibi oldu.

Şu ana dek gelen sonuçlar, Demokratların Temsilciler Meclisi yarışında 2 koltuğu Cumhuriyetçilere kaptırdığını gösteriyor.

Cumhuriyetçiler ayrıca, daha önceki bazı seçim bölgesi değişikliğinden kaynaklanan boş kalan 1 sandalyeyi daha aldı.

Şu anda Demokratların Temsilciler Meclisinde 220 sandalyesi bulunurken, Cumhuriyetçilerin ise 212 sandalyesi var, 3 sandalye ise boştu.

Temsilciler Meclisinde 218 sandalyesi bulunan parti meclis çoğunluğunu elde ediyor ve tüm komitelerin başkanlarını çoğunluğu elinde bulunduran parti atıyor.

Senato'daki 6 yıllık vadesini dolduran 29 Cumhuriyetçi ile 36 Demokrat ise seçimlere girmedi.

Seçimlerde Senato'da çoğunluğun kimde olacağını, özellikle Pennsylvania ve Georgia'daki sonuçlar belirleyecek.

Mevcut düzende Senato'da 50 Cumhuriyetçi ve 50 Demokrat senatör bulunuyor. 51 senatör sayısına ulaşan taraf, Kongrenin bu kanadında çoğunluğun da sahibi olmuş olacak. 

ABD Senatör adayı Dr. Mehmet Öz'ün memleketi Konya'da heyecanlı bekleyiş

 

ABD borsaları seçim sonuçları öncesinde yükselişle kapandı

 

ABD senatosunda kuduz tilki krizi: 9 kişiyi ısırdı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)