BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Anayasası’nın nadir bir kopyası açık artırmada 43 milyon dolara satıldı----

ABD Anayasası’nın nadir bir kopyası açık artırmada 43 milyon dolara satıldı

ABD Anayasası’nın nadir bir kopyası açık artırmada 43 milyon dolara satıldı
19 Kasım 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

ABD Anayasası’nın son derece nadir orijinal bir kopyası dün 43 milyon dolara satıldı. Bu, açık artırmada tarihi bir belge için dünya rekoru oldu.

Satışı düzenleyen Sotheby’s müzayede evine göre, belge George Washington, Benjamin Franklin ve James Madison da dahil olmak üzere ‘ülkenin kurucu babaları’ tarafından 17 Eylül 1787’de Philadelphia Konferansı’nda imzalanan ve ertesi yıl onaylanan ABD Anayasası’nın bilinen 11 kopyasından biri.

Bu kopya, en son 1988’de 165 bin dolara satıldı ve New Yorklu bir emlakçı olan, tarihi belgeler ve el yazmaları koleksiyoncusu olan S. Howard Goldman tarafından satın alındı.

Howard’ın eşi Dorothy Taber-Goldman kopyayı satışa sundu ve tüm gelirin halkın demokrasiyi anlamasını teşvik etmek için onun adına kurulan bir hayır vakfına gittiğini söyledi.

Üzerinde imza olmamasına rağmen, 6 sayfalık belge, Anayasa Konvansiyonu delegelerinin 1787’de kabul edildiğini doğrulayan bir listeyi ve kongreye başkanlık eden George Washington’ın Kongre’ye gönderdiği bir soruşturma mektubunu içeriyor.

Salah'ın tarihi maçtaki forması açık artırmada

 

Mutluluğa 52 milyon adım

 

Brüksel'de çiftçilerden protesto

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)