BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarABD anayasası yeni bir şaka coin ortaya çıkardı----

ABD anayasası yeni bir şaka coin ortaya çıkardı

ABD anayasası yeni bir şaka coin ortaya çıkardı
02 Aralık 2021 - 18:03 www.finansgundem.com

Birkaç hafta önce bir grup kripto yatırımcısı ABD anayasasının nadir bir kopyasını almak için para topladı. Ancak yatırımcıların çabası yeni bir şaka coin’in doğuşuna neden oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kasım ayının ilk günlerinde internet üzerinden organize olan Constitution DAO (merkeziyetsizleştirilmiş otonom organizayon), sosyal medya üzerinde yürüttüğü kampanyayla 47 milyon dolarlık Ethereum topladı. Bir DAO’ya katılmak isteyen kişiler, ödeme olarak token veriyor. Daha fazla token veren kişilerin daha fazla oy hakkı oluyor. Consitution DAO’da ise 4 bin dolar değerinde Ethereum, 1 milyon token’a denk geliyor. Grubun liderleri parayı 18 Kasım’da Sotheby’de düzenlenecek açık artırmada ABD anayasasının nadir kopyalarından birini satın almak için kullanmayı hedefliyordu.

Daha sonra anayasa DAO’nun bağışçılarına verilecekti. 

Ancak Forbes’un haberine göre kolektif açık artırmada başarılı olamadı. Anayasanın kopyasını ise milyarder Ken Griffin satın aldı. Bunun üzerinde grup bir sonraki hamlesini planlamaya başladı. İlk başta grubun liderleri, grubu bir arada tutmaya ve başka bir açık artırmaya yönelmeye karar verdi. Ancak birkaç gün içerisinde fikir değiştirerek, heresin parasını geri vermeyi kararlaştırdılar. Parayı geri vermek ise oldukça karmaşık bir süreçti. Kripto paraları dolara çevirmenin maliyeti nedeniyle DAO sponsorlarının birçoğu parasını geri alamayacaktı.

DAO’lar kripto para alanında ortaya çıkan en son yeniliklerden bir tanesi. Elbette bu alan da henüz düzenlemelere tabi değil. 2017 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilk ortaya çıkan DAO’lardan birine yönelik soruşturma başlattı ve grubun menkul kıymetler sunduğuna karar verdi. Ancak Consitution DSO’nun liderlerinin menkul kıymet satıp satmadığı belirsiz. Zira DAO’lar varlıklarının değerini artırmaktan çok kar amacı gütmeyen varlıklar olarak öne çıkıyor. Buna rağmen Consitution DAO’daki token sahiplerinin bir kısmı, token’ları menkul kıymetler olarak değerlendiriyor.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Consitution DAO token’ı geçtiğimiz hafta yaklaşık 100 milyon dolarlık günlük işlem hacmiyle ikincil bir piyasa oluştu. Consitution DAO token’larının fiyatı geçtiğimiz hafta %3,700 artış gösterdi. Ancak grup içerisinde 1 Ethereum halen 1 milyon token’a denk olmaya devam ediyor. Consitution DAO kurucuları her ne kadar spekülatif bir çılgınlıktan kaçınsa da, grubun token’ı tıpkı şaka olarak tasarlanan Dogecoin gibi sert yükselişler gösteren bir varlığa dönüştü. Şimdi Consitution DAO token’larının tamamı yaklaşık yarım milyar dolara ulaştı.

Metaversal CEO’su Yossi Hosson, “Consitution DAO token en son şaka coin haline geldi” dedi. Hosson’un şirketi blockchain şirketlerine ve kripto varlıklara yatırım yapıyor ve özellikle de NFT topluyor. Şirket de Consitution DAO’ya 1 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Parasının neredeyse tamamını geri alan Hossom, “bu teknolojinin güzelliği bu. Kaotik görünebilir ancak bunlar özelliklerinden kaynaklanıyor” ifadesini kullandı.

Bitcoin'den sabır testi

 

Rus milyarderlerinin serveti 331 milyar dolara yükseldi

 

Eurocoin son bir yılın en düşük seviyesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)