BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Adalet Bakanı'ndan Trump açıklaması----

ABD Adalet Bakanı'ndan Trump açıklaması

ABD Adalet Bakanı'ndan Trump açıklaması
11 Ağustos 2022 - 23:25 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump'ın evinin arama emrini kişisel olarak onayladığını açıkladı

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump'ın evinin aranması kararına şahsen izin verdiğini ve bunun hafife alınmış bir karar olmadığını söyledi.

Federal ajanların eski Başkan Donald Trump'ın Florida'daki mülkünü, görevden ayrılırken Beyaz Saray'dan yasadışı bir şekilde kayıtları alıp almadığını araştırmak için aradıklarını doğrulayan bakan Garland, Trump'ın evini arama kararını kişisel olarak onayladığını söyledi.

BASKIN ÖNCESİNDE GİZLİ BELGELER ALINMIŞ

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’da bulunan Mar-a-Lago malikanesine pazartesi günü yapılan baskından önce FBI'nın, haziran başında mahkeme celbi ile aynı yerden gizli belgeler aldığı belirtildi.

Trump'ın evine yapılan FBI baskını ülkede tartışılmaya devam ederken olayın örgüsüyle ilgili detaylar da çıkmaya başladı.

CNN’nin konudan bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, haziran öncesinde büyük jüri tarafından çıkarılan celpten hareketle, federal müfettişlerle Trump tarafının 3 Haziran’da Mar-a-Lago’da görüştüğü ve oradan ulusal güvenliği ilgilendiren bazı belgelerin alındığı kaydedildi.

Haberde, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı yetkililerine, görüşme sırasında söz konusu belgelerin Trump yerleşkesinde nerelerde muhafaza edildiğinin gösterildiği, buradan alınan belgelerle Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresinin kayıp belgeler üzerine açtığı cezai soruşturmayı Adalet Bakanlığına havale ettiği belirtildi.

Daha sonra federal yetkililerin, haziranda el konulan belgelere ve en az bir tanığa dayanarak, Trump’ın malikanesinde hâlâ potansiyel olarak gizli devlet belgelerinin kaldığına dair gelişen kanıtlardan hareketle 'arama kararı' çıkararak hafta başında baskın düzenledikleri yazıldı.

Trump sözcüsü Taylor Budowich, CNN'e, hazirandaki büyük jüri mahkeme celbi hakkındaki sorulara yanıt verirken "Pazartesi günü Başkan Trump'ın evine yapılan eşi benzeri görülmemiş ve kesinlikle gereksiz baskın, Biden Yönetimi'ne bağlı, silah olarak kullanılan Adalet Bakanlığı’nın Trump’a, personeline ve destekçilerine karşı en son ve korkunç düşmanlık eylemiydi.” ifadesini kullandı.

TRUMP: "BAKIN, NEYE İHTİYACINIZ VARSA BİLELİM"

Hazirandaki celp ve taraflar arasındaki buluşma hakkında detaylı bilgi veren “Just the News” sitesi de o tarihlerde gizli tutulan büyük jüri celbinin ulaşmasından sonra malikanesine gelen yetkilileri Trump'ın avukatlarıyla birlikte gönüllü olarak gezdirdiğini ve istenilen belgeleri teslim ettiğini yazdı.

Görgü tanıklarından hareketle Trump’ın evine gelen yetkililere "Bakın, neye ihtiyacınız varsa bilelim." dediği belirtilen haberde, onların talebi üzerine özel eşyalarının bulunduğu yaklaşık 2 metre yükseklikte ve 3 metre genişlikteki kasayı da aramalarına izin verdiği ve bu doğrultuda daha sonra gelen ek talebe binaen kasanın ek kilitle kapatılarak gözetleme kamerası altında kalmasını kabul ettiği aktarıldı.

George Washington Üniversitesi Hukuk Profesörü Jonathan Turley, Fox News’e yaptığı açıklamada, “Detayları öğrendikçe işler karışıyor. Bu açıklamalara göre Trump 'tam iş birliği' yapmış. Bütün bunlar, baskın için 40 FBI ajanının gönderilmesine gerek olmadığını gösteriyor. Acaba bu olanları FBI baskınına izin veren mahkeme yargıcına ilettiler mi?” diye sordu.

Haberde, Trump’ın aylar öncesinden, Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresi yetkililerinin talebi üzerine, Beyaz Saray’dan taşındığı sırada yanlışlıkla Mar-a-Lago’ya gönderildiğini söylediği 15 kutuyu geri teslim ettiği hatırlatılarak, yetkililerin malikanede hâlâ gizli belge kaldığı şüphesiyle mayıs sonunda celp çıkardığı ve 3 Haziran’da da Mar-a-Lago’yu ziyaret ettiği aktarıldı.

Trump’ın kısa süreliğine yetkililere gönüllü olarak eşlik ederek yardımcı olduğu 3 Haziran’daki Mar-a-Lago ziyaretinden sonra ise yetkililerle arasında başka bir temas olmadığı öne sürüldü.

Haberde, yetkililerin, pazartesi yapılan FBI baskınına izin veren ABD Sulh Mahkemesi Hakimi Bruce Reinhart’ın tüm bu detaylardan haberinin olup olmadığı konusunda yorum yapmadığı, 5 Ağustos’ta alınan arama izninden sonra Trump’ın şehir dışında olduğu bir günün beklenerek evine baskın yapıldığı kaydedildi.

TRUMP'IN EVİNE BASKIN

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Eski Başkan Donald Trump'ın Florida’da bulunan evine baskın düzenlemişti.

Trump, baskına ilişkin, "Florida, Palm Beach'teki evim Mar-A-Lago, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanının başına böyle bir şey gelmedi" demişti.

Beyaz Saray ise olaydan haberleri olmadığını öne sürdü.

ABD Adalet Bakanlığı, aramanın ardından bu hafta şiddetli eleştiri ve tehditlerle karşı karşıya kaldı. Trump destekçileri ve başkentteki bazı Cumhuriyetçiler, Demokratları 'federal bürokrasiyi Trump'ı hedef almak için silahlandırmakla' suçladı.

Trump malikanesinin basılması sonrası sorgulanacak

 

Trump: FBI, Florida'daki evimi bastı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)