BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD 5 yıllıklarının faizi rekor düşük seviyeye geriledi----

ABD 5 yıllıklarının faizi rekor düşük seviyeye geriledi

ABD 5 yıllıklarının faizi rekor düşük seviyeye geriledi
24 Temmuz 2020 - 16:08 www.finansgundem.com

ABD'de beş yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yatırımcıların güvenli liman talebinin artmasıyla rekor düşük seviyeye geriledi. ABD'nin Çin konsolosluğunun kapanması talebine Pekin'in misilleme yapması ABD tahvillerini destekledi.

ABD ile Çin arasında artan tansiyon, beş yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizini tüm zamanların en düşük seviyesine çekti.

ABD beş yıllıklarının faizi yüzde 0.2548 ile rekor düşük seviyeye geriledi. Bu yılki düşüşü yaklaşık 145 baz puan olan beş yıllıkların faiziyle, Avrupa'nın güvenli varlığı olarak görülen benzer vadeli Almanya tahvilleriyle arasındaki faiz farkı, altı yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden sadece 5 baz puan yukarıda bulunuyor.

Toronto-Dominion Bank strateji biriminin küresel yöneticisi Richard Kelly, “Bazı diğer piyasalarda risk algısının iyileştiğini görüyorduk ancak bu sabit getirili menkul kıymetlerdeki beklentiyi pek etkilemedi. Merkez bankalarının alımları ve süregelen endişelerle birlikte -şimdi ABD – Çin gerginliği de tırmanıyor- tahvil faizleri aşağı yönlü görünüyor.” dedi.

Pekin'in Chengdu'daki ABD konsolosluğunun kapatılmasını isteyerek Houston'daki Çin konsolosluğunun kapatılması talebine karşı misilleme yapması ABD Hazine tahvillerini destekledi.

ABD Hazine tahvilleri, korona virüsün ülkeyi oldukça kötü etkilemiş olmasına rağmen sabit getirili menkul kıymet dünyasının güvenli limanı olarak görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)