BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD 1,9 trilyonluk yardım paketini onayladı----

ABD 1,9 trilyonluk yardım paketini onayladı

ABD 1,9 trilyonluk yardım paketini onayladı
06 Mart 2021 - 20:53 www.finansgundem.com

ABD Senatosu 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketini 50 evete karşı kullanılan 49 hayır oyuyla onayladı.

ABD'de Başkan Joe Biden hükümetinin sunduğu 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım tasarısı kıl payı oy farkıyla onaylandı. AP haber ajansının haberine göre ABD Senatosu'nda oylama 50-49 farkla sona erdi.

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsliciler Meclisi'ne gönderilecek olan tasarının Temsliciler Meclisi'nde kabul edilmesi bekleniyor.

Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in oy eşitliğini bozarak 51'e 50 duruma getirdiği dünkü oylama sonrasında Demokratların Cumhuriyetçilerden alabilecekleri desteğin çok az olduğu ortaya çıkmıştı. Son bölüm için yapılacak oylama bugüne ertelenmişti.

Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in oy eşitliğini bozarak 51'e 50 duruma getirdiği dünkü oylama sonrasında Demokratların Cumhuriyetçilerden alabilecekleri desteğin çok az olduğu ortaya çıkmıştı. Son bölüm için yapılacak oylama bugüne ertelenmişti.

"Uzlaşma" olarak adlandırılan yasal bir düzenlemenin daha önce devreye sokulmasıyla önü açılan tasarı, Cumhuriyetçilerin desteğine ihtiyaç olmadan Senato'dan geçirildi.

Tasarının oylaması için Senato'da yapılan oturum 11 saat 50 dakikalık süresiyle de rekor kırdı.

Tasarı, üzerinde yapılan düzenlemeler nedeniyle yeniden Temsilciler Meclisine gönderilirken kabul edilmesi halinde yasalaşması için Biden'ın imzasına sunulacak.

Biden yönetiminin Kovid-19'un ekonomik etkilerine karşı üzerinde çalıştığı en büyük paket olarak nitelendirilen tasarıda, kişi başına 1400 dolarlık nakit yardımının yanı sıra eyaletler ile yerel yönetimler için 350 milyar dolarlık kaynak yer alıyor.

Daha önce haftalık 400 dolar olarak belirlenen işsizlik yardımının ise yapılan müzakerelerin ardından 300 dolar olarak sağlanması ve süresinin 6 Eylül'e kadar da uzatılması öngörülüyor.

TASARIDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Bir oy bile kaybetme lüksü olmayan Demokratlar ise 50 Demokrat senatörün hepsinin tasarıyı desteklemesini sağlamak için tasarıda küçük değişiklikler yaptı. Demokratlar, ABD'deki küçük eyaletlere daha fazla yardım sağlanacağını ve altyapı projelerine para aktarılacağını belirtti.

Ancak bazı senatörlerin geçici federal işsizlik ödeme desteğini değiştirme çabaları başarısız oldu. Tasarıda hâlâ Temsilciler Meclisi'nin hazırladığı haftalık 400 dolarlık ödeme planı yer alıyor.

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 522 bini aştı

 

ABD'den Paşinyan'a demokrasi mesajı

 

AB ve ABD anlaştı havadaki kriz çözüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)