BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABank'ta yönetim nasıl oluşacak?----

ABank'ta yönetim nasıl oluşacak?

ABank'ta yönetim nasıl oluşacak?
02 Ocak 2017 - 12:12 www.finansgundem.com

Abank'ta yönetimin tamamen The Commercial Bank'a geçmesi ile birlikte yönetim yapısında ne gibi değişikler yaşanacak

Anadolu Endüstri Holding elindeki yüzde 25 Abank hissesini 18 Temmuz tarihli yönetim kurulu kararıyla Katarlı The Commercial Bank'a satmaya karar vermişti. Bu satış kararı 18 Temmuz 2013'te akdedilen hissedarlar sözleşmesi çerçevesinde alınmıştı. Türkiye tarafında onay süreci tamamlanmıştı. İşlemin sonuçlanması için Katar Merkez Bankası'nın da onayı gerekiyordu. Önceki hafta içinde gelen habere göre onay sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi. Temmuz 2013'te hisselerin yüzde 70,8'ini, Anadolu Grubu'ndan satın alan ve ardından hisse geri alımı işlemleriyle hisse oranını yüzde 75'e çıkaran Katarlı Kuruluş, geri kalan yüzde 25 hisseyi de 222,5 milyon dolara satın aldı.

Peki bundan sonra ne olacak? Yönetimin tamamen The Commercial Bank'a geçmesi ile birlikte yönetim yapısında ve bankanın iş planlarında bir değişiklik olacak mı? Hisse devri sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, ABank Yönetim Kurulu'nda doğal bir değişim yaşandı. Önceki dönemde, ABank Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve başkan yardımcısı Omar Alfardan'dı. Hisse devrini takiben gerçekleşen değişiklik ile Omar Ahardan, ABank yönetim kurulu başkanı oldu. Anadolu grubunu temsil eden üyelerin yerine, The Commercial Bank CEO'su Joseph Abraham ve Paul Gossiaux yönetim kurulu üyeliklerine atandı.

Edilen bilgiye göre, yönetim kurulundaki bu değişim, bankanın profesyonel yönetimine yansımayacak. Buna göre genel müdür ve genel müdür yardımcıları düzeyinde bir değişikliğin planlanmadığı bilgisine ulaştık. Yalnız burada bir hatırlatma yapmak gerekiyor.

Mart ayında genel müdür Meriç Uluşahin'in görevden ayrılmasının ardından göreve, bankanın mali kontrol ve planlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı Müge Öner vekaleten atanmıştı. Öner, aynı zamanda yönetim kuruluna da girmişti. Müge Öner'in asaleten atanması konusunda da açıklama yapan banka yönetimi şu bilgiyi verdi: "ABank Genel Müdürü Müge Öner, Mart 2016'dan itibaren bu görevi tüm yetki ve sorumluluklarıyla birlikte icra ediyor. ABank Yönetim Kurulu, başta Müge Öner olmak üzere, tüm üst yönetim ekibini desteklediğini her fırsatta dile getiriyor. Bu bağlamda, vekil olma durumunu bu ay içinde çözümlenecek prosedürsel bir ayrıntı olarak görüyoruz."

Merak edilen bir diğer konu da bankanın iş yapış süreçleri, stratejileri ile alakalı. Banka yönetimi "Gerçekleşen son hisse devri, hedeflerimiz, stratejimiz ve organizasyon yapımız açısından bir değişiklik yaratmayacak. Çünkü ABank olarak, zaten son 3 yıldır The Commercial Bank bilançosuna konsolide oluyoruz. Ayrıca Anadolu Grubu gibi Türkiye'nin en köklü gruplarından birine dayanan, 25 yıllık önemli bir iş yapma kültürü ve mirasına sahibiz" diyor.

Ama yeni gelişmeyle birlikte, The Commercial Bank desteğinin ivmesinin hızla artacağı vurgusu yapılıyor. Buna göre İki banka arasında sinerjiyi güçlendirerek daha fazla entegrasyon sağlanacak. Bununla birlikte, The Commercial Bank'in uluslararası ölçekteki itibarı ve desteği, sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşma konusunda Abank'a büyük katkı sağlayacak. (Ekonomist Dergisi)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)