BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABank karını artırdı----

ABank karını artırdı

ABank karını artırdı
27 Temmuz 2015 - 06:47 www.finansgundem.com

ABank, net karını geçen yılın aynı dönemine göre %26,5 artırdı

2015’in ilk altı ayında 50 milyon TL net kar açıklayan ABank, net  karını geçen yılın aynı dönemine göre %26,5 artırdı. Odaklı bankacılık stratejisini başarıyla uygulamaya koyan ABank, yılbaşından itibaren aktif büyüklüğünü %17,3 artışla 12,5 milyar TL’ye yükseltti.
 
Çoğunluk hissesi The Commercial Bank’a ait olan ABank, 30 Haziran 2015 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Finansal verilere göre, ikinci çeyrekte karlılığını yükselten ABank, yılın ilk yarısını başarılı bir performans ile tamamlamış oldu.
 
Geçen yılın aynı dönemine kıyasla nakit kredilerde %24,4, mevduat hacminde de %16,4’lük artışla önemli bir büyüme sağlayan ABank’ın sermaye yeterlilik oranı ise altı ay sonunda %16,7 olarak gerçekleşti.
 
ULUŞAHİN: “MÜŞTERİLERİMİZİN BİRİNCİL BANKASI OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”
 
ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, finansal tablolara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ABank’ın odaklı bankacılık anlayışı ilehedeflediği sektör ve alanlarda, uzmanlığı, hızı, verimliliği, güçlü altyapısı ve teknolojisiyle müşterilerinin birincil bankaları olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. ABank’ın son dönemde yurt içi ve yurt dışı piyasalarda elde ettiği başarılara dikkat çeken Uluşahin, şöyle dedi:
 
 “Geçtiğimiz ay 1 yıl vadeli, 147.5 milyon Avro ve 185 milyon ABD Doları olmak üzere toplamda yaklaşık 350 milyon ABD Doları’na denk gelen sendikasyon kredisi aldık. 10 ülkeden 25 bankanın katılımıyla sağlanan ve ihracatın finansmanı için kullanılacak kredinin anlaşması, muhabirlerimizin gerek Bankamıza gerekse Türkiye bankacılık sektörü ve ekonomisine duydukları güvenin göstergesidir. Krediye Körfez bölgesi başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden gösterilen yüksek  ilgi, ana hissedarımız The Commercial Bank desteği ve ABank’ın yüksek  uluslararası kredibilitesinin bir yansımasıdır.”
 
2,5 MİLYAR TL’Yİ AŞAN EK KREDİ KULLANDIRMA KAPASİTESİ
 
Sendikasyon kredisinin yanı sıra ABank’ın ana hissedarı The Commercial Bank ve iştirakleri United Arab Bank ile National Bank of Oman’ın katılımlarıyla toplamda 125 milyon USD tutarında sermaye benzeri kredi kullanımı yapıldığını hatırlatan Uluşahin, bu anlaşma ile kullanılan tutarın 8 katına kadar, yani 2,5 milyar TL’yi aşan ek bir kredi kullandırma kapasitesine kavuştuklarını söyledi.
 
Gelecek dönemde ABank’ın hem ticari ve kurumsal bankacılıkta müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özelleşmiş yaklaşımı ile hem de perakende bankacılıkta özel bankacılık hizmetleri ile daha güçlü bir konuma geleceğine işaret eden ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, “Yeni ürünlerimiz ve hizmet kalitemizle odaklandığımız sektörlerde fark yaratmaya devam edeceğiz.” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)