BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABank karını %89 artırdı----

ABank karını %89 artırdı

ABank karını %89 artırdı
28 Ekim 2014 - 11:09 www.finansgundem.com

ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, "Gelecek dönemde sektörde daha ön planda olacağız" dedi

2014 yılının ilk dokuz ayında 87,1 milyon TL net kar açıklayan ABank, net karını geçen yılın aynı dönemine göre %89 artırdı. Yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe göre %40 fazla net kar elde eden ABank aktif büyüklüğünü ise 30 Eylül itibariyle 11 milyar TL'ye yükseltti.

Çoğunluk hissesi Commercial Bank of Qatar'a (CBQ) ait olan ABank, 30 Eylül 2014 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Finansal verilere göre ABank, üçüncü çeyrekte net faiz marjındaki iyileşmeye paralel, net karını önceki çeyreğe kıyasla artırdı. Yılın ilk dokuz aylık döneminde yüzde 15,7 ortalama özkaynak karlılığı yaratan ABank, yılın ilk üç çeyreğini başarılı bir performans ile tamamlamış oldu.

Yılbaşından bugüne ABank'ın nakit kredilerdeki büyüme oranı, sektör ortalamasının üzerinde yüzde 16,6 olarak gerçekleşti. ABank, mevduatta da dokuz aylık dönemde yüzde 14,2'lik artışla sektörün üzerinde büyüme sağladı. ABank'ın sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yıl sonuna kıyasla artarak dokuz ay sonunda yüzde 14,9'a ulaştı.

ULUŞAHİN: "YENİ ÜRÜNLERİMİZ VE HİZMET KALİTEMİZLE FARK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, finansal tablolara ilişkin yaptığı değerlendirmede, yılın ikinci çeyreğinde gösterdikleri başarılı performansın, üçüncü çeyrekte artarak sürdürüldüğünü söyledi. Uluşahin, "Temmuz ayında yurtdışı sermaye piyasalarından ilk
borçlanmamızı başarı ile gerçekleştirdik. 250 milyon USD tutarında, 5 yıl vadeli tahvil ihracı, dünyanın çeşitli ülkelerinden 6 kattan fazla talep gördü ve rekor seviyede düşük bir oranda fiyatlandırıldı. Bu da yatırımcıların ABank'ın gelecek planlarına ve sürdürülebilir
karlılığına olan inancını tescil ediyor." dedi.

ABank'ın başarısını istikrarlı şekilde sürdüreceğini belirten Uluşahin, şunları söyledi:

"Gelecek dönemde sektörde daha ön planda olacağız. ABank, hem ticari ve kurumsal bankacılıkta müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özelleşmiş yaklaşımı ile hem de perakende bankacılıkta özel bankacılık hizmetleri ile daha güçlü bir konuma gelecektir. Ana sermayedarımızın Katarlı olmasını da değerlendirerek Katarlı sermayenin yanı sıra bireyleri de özel servislerle Türkiye'ye çekmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede 5-10 yıllık dönemde bankayı sürdürülebilir bir büyüme ve karlılığa odaklama hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz".
 
Müşteri memnuniyetine önem vermeyi sürdüreceklerini belirten Uluşahin, "Yeni ürünlerimiz ve hizmet kalitemizle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz. ABank, yeni yapılanması ve hedefleri ile sektörde önemli bir role sahip olacak." şeklinde konuştu.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)