BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Zirvesi'nde Merkel, Macron'u ikna etti----

AB Zirvesi'nde Merkel, Macron'u ikna etti

AB Zirvesi'nde Merkel, Macron'u ikna etti
13 Aralık 2020 - 09:20 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde önceki gün alınan kararlar sonrasında Yunanistan küplere bindi. Yunan basını Merkel'in Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u son dakikada ikna ettiğini yazdı.

Ankara-Brüksel hattında iplerin gerilmesine sebep olan AB Liderler Zirvesi önceki gün tamamlandı. Zirvede daha önce basına sızdırılan taslak metindekinin aksine “Türkiye’ye yaptırım” çıkmazken bu kararın yankıları uluslararası kamuoyunda hissedilmeye devam ediliyor.

Kararın ardından bir açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’ye yaptırım ile ilgili konuştu. Miçotakis, “Türkiye’ye yaptırımlar konusunda bir son değil bu. Eğer Türkiye provokatif davranışa devam ederse AB yaptırımla yanıt verecektir. Türkiye’nin değişmesi bekleniyor ve onlar Avrupa’nın da kendi hızında yoluna devam ettiğini anladılar. AB, Yunanistan ve Rum Kesimi’ni destekliyor” dedi.

Öte yandan Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce edisyonunda AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yaptırımlar görüşülürken yaşananlar yayınlandı. Kathimerini, Türkiye’ye yaptırımlar görüşülürken Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ikna ettiğini yazdı.

Gazete, “Macron açıkça Almanya Başbakanı Merkel’in argümanına ikna oldu. Merkel, “Yeni ABD yönetiminin 20 Ocak’ta görevi alacağını ve bu durumun da Ankara’nın daha ılımlı olmasına ön ayak olacağını” söylediği belirtildi.

Zirvede ayrıca İspanya ve İtalya’nın da Türkiye’ye yaptırımın gereksiz olduğu konusunda hemfikir olduğu ve Türkiye’nin AB için önemli olduğu açıklamasını yaptığı belirtildi. Bu iki ülke AB-Türkiye geriliminde “diplomasiye bir şans daha verilmesi” gerektiği konusunda görüş verdi.

Macron’un ayrıca Berlin’in görüşlerine katıldığı belirtilirken, Almanya’nın olası bir yaptırımın Türkiye’yi Moskova ve Pekin’e doğru sürüklemeye sebep olabileceğine dair görüşüne de katıldığı kaydedildi.

Erdoğan: Fransa bir an önce Macron'dan kurtulsun

 

AB yaptırımları 'Geri Kabul' anlaşmasını askıya aldırabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)