BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Zirvesi Mart 2022'de Paris'te olacak----

AB Zirvesi Mart 2022'de Paris'te olacak

AB Zirvesi Mart 2022'de Paris'te olacak
09 Aralık 2021 - 23:26 www.finansgundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1 Ocak 2022'de devralacakları Avrupa Birliği dönem başkanlığı kapsamında 10-11 Mart 2022'de AB Zirvesi düzenleyeceklerini duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği (AB) Konseyi dönem başkanlığına ilişkin Fransa'nın önceliklerini anlattı.

"(Fransa'nın) Başkanlığını bir cümle ile özetlemek gerekirse, (hedefimiz) sınırlarımızın içinde iş birliği yapan Avrupa'dan, dünyada tamamen egemen, kararlarında ve kaderinde özgür olan bir Avrupa'ya geçmek." değerlendirmesini yapan Macron, Avrupa'nın sınırlarını kontrol edebilmesi ve Schengen bölgesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

17-18 Şubat'ta AB-Afrika Zirvesi düzenlenecek

Macron, Avrupa ve Afrika arasında "yapıcı" ilişki kuracaklarını ve 17-18 Şubat 2022'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de AB-Afrika Zirvesi düzenleyeceklerini belirtti.

Avrupa'yı Afrika'daki terörle mücadeleye dahil edeceğini ifade eden Macron, Avrupa ve Afrika arasında bilimsel, kültürel ve akademik göçü destekleyeceğini vurguladı.

Balkanlar

Macron, Balkanların yeni gerilimlerle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "müdahalelere ve Avrupa'yı istikrarsızlaştırmak isteyen bölgesel güçlerin manipülasyonlarına karşı mücadele etmek" istediklerini dile getirdi.

"Balkanları bu durumda bırakarak barış içinde Avrupa inşa edemeyiz." diyen Macron, savunma alanında Avrupa'nın stratejisinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Paris'te AB Zirvesi

Macron, Avrupa'nın ekonomik büyüme modelinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Fransa'nın AB dönem başkanlığı kapsamında 10-11 Mart 2022'de Paris'te AB Zirvesinin düzenleneceğini belirten Macron, Avrupa'nın "yenilik, üretim ve istihdam yaratma" kıtası olmasını istediğinin altını çizdi.

"Derin anlaşmazlıklar var"

Macron, 13 Aralık'ta Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ile yapacağı görüşmeye ilişkin, "Derin anlaşmazlıklar var ancak gelecek aylarda görevimiz Avrupa'nın ilerleme kaydetmesini sağlamak." dedi.

Macaristan'ın Avrupa'nın ortağı olduğunu ifade eden Macron, AB üyesi 27 ülkeyle egemenlik konusunda anlaşma sağlanmasını ümit ettiğini söyledi.

Macron, Fransa'nın AB dönem başkanlığının ülkede Nisan 2022'de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimine denk gelmesine ilişkin, "Bu takvimi biz seçmedik. Brexit AB dönem başkanlıklarına ilişkin takvimi sarstı." ifadesini kullandı.

"Söylediğini yapmayan İngiliz hükümetiyle ilişkilerin zor"

İngiltere ile balıkçılık ve göç krizleri nedeniyle yaşanan gerginliğe ilişkin soruya yanıt veren Macron, "söylediğini yapmayan İngiliz hükümetiyle ilişkilerin zor" olduğunu belirterek, "İngiltere'yi ve halkını seviyorum ancak iyi niyetle çalışmak isteyen bir hükümet istiyorum." dedi.

Macron-Putin görüşmesi

Macron, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gerilime ilişkin gelecek hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıkladı.

Bu konuda Ukrayna'nın egemenliğini koruyan bir çözümün ancak Rusya ile diyalog yoluyla bulabileceklerini ifade eden Macron, gelecek yılki cumhurbaşkanı seçimine aday olup olmayacağına yönelik soruya yanıt vermedi.

AB'den yeni girişim: Nefret söylemi suç sayılacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)