BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Yemen ekonomisini desteklemek için proje başlattı----

AB Yemen ekonomisini desteklemek için proje başlattı

AB Yemen ekonomisini desteklemek için proje başlattı
31 Ocak 2022 - 20:40 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği savaş nedeniyle büyük bir darboğazdan geçen Yemen ekonomisini desteklemek için yeni bir proje hayata geçirdi

Avrupa Birliği, Yemen ekonomisine destel amaçlı proje başlattı. Yemen'deki AB Misyonu, Twitter hesabından konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AB Misyonu finansmanı ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile Yemen hükümetinden temsilcilerin iş birliğiyle Yemen ekonomisinin desteklenmesi ve dayanıklılığın artırılması için proje başlatıldığı ifade edildi.

Söz konusu projeyle, ekonomide yeniden yapılanma, ekonomik aktörlerin esnekliğinin korunması, bireylerin alım gücünün artırılması, merkezi ekonomi kurumlarının performanslarının iyileştirilmesi ve özel sektör ile kamu arasındaki diyaloğun desteklenmesinin amaçlandığı söylendi.

Açıklamada, projenin maliyetiyle ilgili bilgi verilmedi.

Husilerin saldırıları 

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede savaş öncesinde 215 dolar olan Yemen riyali, 7 yıl sonra bugün bin doları aşmış durumda. Yemen riyalinin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle daha önce pek çok kentte gösteriler düzenlenmişti.

BM: Yemenliler, ağaç yapraklarıyla hayatta kalmaya çalışıyor

 

AB, Yemen'deki askeri tırmanıştan endişeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)