BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Venezuela gerilimi tırmanıyor----

AB Venezuela gerilimi tırmanıyor

AB Venezuela gerilimi tırmanıyor
30 Haziran 2020 - 15:58 www.finansgundem.com

AB ile Venezuela arasındaki yaptırım krizinde, birliğin temsilcisine 72 saat süre tanıyan Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya misilleme geldi. AB, Venezüella’nın birlik nezdindeki büyükelçisini çağıracağını açıkladı.

Venezuela ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki gerilim, diplomatik temsilciler üzerinden giderek yükseliyor.

AB, Venezuela’nın Brüksel’de bulunan AB Büyükelçisi Claudia Salerno’yu çağıracağını duyurdu. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Sözcüsü Virginie Battu-Henrikkson, “Maduro’nun büyükelçisini bugün Avrupa kurumlarına çağıracağız ve hangi tedbirlerin alınacağını konuşacağız” dedi.

Sözcü, AB’nin bir diplomatik temsilciyi fiziken sınır dışı edemeyeceğini ancak Viyana Sözleşmesi uyarınca ‘istenmeyen kişi’ (persona non grata) ilan edebileceğini vurguladı. Sonraki adımların, Salerno’ya ev sahipliği yapan ülkelerle görüşüleceği belirtildi.

Claudia Salerno, aynı zamanda Belçika ve Lüksemburg temsilcilikleri görevini de yürütüyor.

Ne olmuştu?
Avrupa Birliği, kendini devlet başkanı ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido'nun Ulusal Meclis başkanlığı görevinden alınması girişimi nedeniyle 11 siyasiye yaptırım uygulanması kararı almıştı. AB tarafından ambargo listesine alınan isimler arasında Maduro tarafından desteklenen ve daha sonra Ulusal Meclis başkanlığına seçilen milletvekili Luis Parra da bulunuyordu.

AB’nin kararına tepki gösteren Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkedeki AB temsilcisi Isabel Brilhante Pedrosa'ya ülkeyi terk etmesi için 72 saat süre tanımıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Maduro’nun bu hamlesinin yanıtsız kalmayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)