BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ve Türkiye'den yerel liderler buluştu----

AB ve Türkiye'den yerel liderler buluştu

AB ve Türkiye'den yerel liderler buluştu
17 Aralık 2021 - 09:19 www.finansgundem.com

Avrupa Bölgeler Komitesi tarafından Türk belediyeleriyle işbirliğini ve diyaloğu kolaylaştırmak için oluşturulan 'Türkiye Çalışma Grubu' toplantısında bir araya gelen belediye başkanları, daha olumlu ilişkiler geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Toplantılarda iki taraf arasında ekonomik sürdürülebilirlik ve işbirliğinin artırarak, ilişkilerin daha verimli ve iyimser bir noktaya getirilmesi gerektiği dile getirildi.

Etkinlikteki konuşmacılar, ortak çıkar alanlarında Türkiye ile olumlu bir gündeme odaklanma gereği konusunda fikir birliği olduğunu belirtti. Bununla birlikte, genişleme politikası çerçevesinde Türkiye'nin AB üyeliği vizyonunun yerini sadece 'pozitif gündem'in alamayacağı da dile getirildi.

'Türkiye sadece söylemini değil eylemini de değiştirmeli'

Toplantıya katılan Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Ignacio Sánchez Amor'un, Türkiye'nin AB'ye yönelik siyasi söylemindeki tonun değiştiğini ancak duruştaki değişikliğin düzeltilmesi ve sözden eyleme geçilmesi gerektiğini vurguladı. Amor, bu bağlamda Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını uygulaması gerektiğini hatırlattı.

Amor ayrıca, son zamanlarda gerçekleşen ve taraflar arasında yapıcı temaslara yol açan iklim değişikliği ve halk sağlığı alanında üst düzey diyaloğun yeniden başlatılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

'Belediye başkanları terörle bağlantıları nedeniyle görevden alındı'

Toplantıyı takip eden European Views muhabiri Antoinette Tyrrell'in aktardığına göre Türkiye Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, muhalif belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili eleştirilere değinerek, belediye başkanlarının muhalefet üyesi oldukları için görevden alındığı suçlamalarını reddetti. Kaymakçı, söz konusu belediye başkanlarının "terörist faaliyetlerle bağlantıları nedeniyle” alındıklarını söyledi.

Kaymakçı, Türkiye Çalışma Grubunu'nun ortak bir danışma komitesine dönüştürerek Bölgeler Komitesi ile temaslarını iyileştirme arzusunu dile getirdi.

'Müzakere başlıklarının açılması Türkiye'yi motive eder'

Kaymakçı ayrıca Türkiye'deki en zorlu reformların AB'ye katılım beklentisinden kaynaklandığını ve bu anlamda AB'nin iç reformları teşvik etmek için yeni müzakere fasılları açmasının çok olumlu ve motive edici olacağını söyledi.

AB'nin Türkiye delegasyonu, Türkiye'ye ve Türk belediyelerine ulaştırma ve denizcilikte karbon ayak izini azaltma konusunda çeşitli projeler için sağladığı desteğin ana hatlarını aktardı. Türk delegeler de pandemi dönemi ve sonrasında ekonomik önlemlerin toplumsal cinsiyet eşitliği gözetilerek uygulanması gerektiğini hatırlattı.

ABD'nin terör raporunda Türkiye detayı

 

AB liderleri enerjide anlaşamadı

 

Erdoğan'dan belediyelere imar ve ihale uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)