BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB Vanuatu'ya vize muafiyetini kaldırdı----

AB Vanuatu'ya vize muafiyetini kaldırdı

AB Vanuatu'ya vize muafiyetini kaldırdı
08 Kasım 2022 - 15:01 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği, Vanuatu'nun uyguladığı "altın pasaport" programı nedeniyle bu ülke vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahat imkanını kaldırdı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, AB ile Vanuatu arasındaki vize muafiyeti anlaşmasının askıya alınması konusunda AB ülkelerinin anlaştığını açıkladı.

Vize muafiyeti anlaşmasının 3 Mart'ta kısmen askıya alınması sonrasında Vanuatu makamlarıyla AB'nin endişeleri hakkında görüşmeler yapıldığı aktarılan açıklamada, bu endişelerin giderilmediği, böylece muafiyetin tamamen askıya alındığı bilgisi verildi.

Açıklamada, Vanuatu'nun "altın pasaport" olarak bilinen "yatırımcılara vatandaşlık uygulamasının" AB için risk oluşturduğu vurgulandı.

AB kararının gerekçeleri arasında ayrıca Vanuatu'nun altın pasaport uygulamasına başvurularda ret oranlarının çok düşük olması ve bunun güvenlik konusunda şüphelere yol açması, ikamet için gerekli şartlar içinde Vanuatu'da bulunma zorunluluğunun yer almaması, Interpol veri tabanındaki kişilere vatandaşlık verilmesi gibi maddeler sıralandı.

AB Konseyinin kararı, AB'nin resmi gazetesinde yayımlandıktan sonra 4 Şubat 2023'te yürürlüğe girecek.

AB ile Vanuatu arasındaki vize muafiyeti anlaşması 2015'ten beri uygulanıyordu. Anlaşmayla Vanuatu vatandaşları 180 gün içinde 90 gün boyunca AB ülkelerinde vizesiz kalabiliyordu.

Portekiz 'altın vize' uygulamasını rafa kaldırıyor

 

Dünyanın aranan suçluları Vanuatu'nun “altın pasaportu”yla paçayı nasıl kurtarıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)