BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB üyeliği için ortak bildiri----

AB üyeliği için ortak bildiri

AB üyeliği için ortak bildiri
01 Temmuz 2022 - 13:33 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Başbakan Denis Şmigal ve Parlamento Başkanı Ruslan Stefançuk, ülkelerinin Avrupa Birliğine (AB) tam üyelik müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı.

Parlamentoda düzenlenen toplantıda Zelenskiy, Şmigal ve Stefançuk, Ukrayna'nın AB'ye tam üyelik hedefine ilişkin ortak bildiriye imza attı.

Zelenskiy, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Bugün, hükümetin tüm kollarının birliğinin bir işareti ve Ukrayna'nın AB'ye tam üyelik stratejik hedefine ulaşma kararlılığımızın bir işareti olan ortak bildiriyi imzaladık" dedi.

"Üyelik yolumuz yıllar, on yıllar sürmemeli"

Bu bildirinin imzalanmasının savaşın beşinci gününde AB’ye üyelik başvurusunun imzalanması gibi büyük önem taşıdığını kaydeden Zelesnkiy, "Adaylığın 115 günündeyiz, üyelik yolumuz yıllar, on yıllar sürmemeli. AB'deki dostlarımızın bizim için tarihi bir karara daha hızlı ve sağlam bir şekilde varmalarını sağlamak için üzerimize düşeni mükemmel bir şekilde yapmalıyız" ifadesini kullandı.

Ülkeyi AB üyelik müzakerelerinin başlamasına da yoğun ve sorumlu bir şekilde hazırlamaları gerektiğini kaydeden Zelenskiy, “Bu salondaki AB bayrağı hepimizin, devletin tüm birimlerinin görevinin bir simgesidir" diye konuştu.

"Üyelik sadece jeopolitik amaç taşımıyor"

Zelenskiy, ülkesinin AB üyeliğinin sadece jeopolitik amaç taşımadığını, bunun aynı zamanda her aile ve şirketlere belirli faydalar sağlayacağını vurguladı.

Toplantı sırasında salona AB bayrağı asılırken, toplantıda ayrıca AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen çevrim içi konuşma yaptı.

Zelenskiy: Putin yalnız silahların dilinden anlıyor

 

ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)