BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Ukrayna'yı desteklemek için fon kurulmasını istiyor----

AB, Ukrayna'yı desteklemek için fon kurulmasını istiyor

AB, Ukrayna'yı desteklemek için fon kurulmasını istiyor
19 Mart 2022 - 01:35 www.finansgundem.com

AB Konseyi Başkanı Michel, Ukrayna'yı mali açıdan desteklemek için dayanışma fonu kurulmasını istediklerini bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Zelenskiy ile Ukrayna'ya nasıl daha fazla destek sağlanabileceğini görüştüklerini belirten Michel, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden müzakerelerde somut unsurları değerlendirdiklerini kaydetti.

Michel, "Ukrayna'da temel hizmetlerin sağlanmasına ve vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak için Ukrayna Dayanışma Fonu oluşturulmasını destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Fonun, kısa vadede Ukrayna'da hükümetin, savunma çabalarının, gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlayacağını anlatan Michel, uzun vadede ise fonun ülkenin yeniden inşasında kullanılabileceğini belirtti.

Michel, ortakların uluslararası bir bağış konferansı ile Ukrayna Dayanışma Fonuna katkı verebileceklerine işaret ederek, fonun Ukrayna'nın mali konulardaki ulusal egemenliğini güçlendireceğini vurguladı.

Geniş bir savaş karşıtı koalisyon oluşturduklarını anımsatan Michel, "AB, Kremlin'in saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Michel, Ukrayna'ya siyasi, mali ve insani desteğin devamı konusunun gelecek hafta Brüksel'de yapılacak AB Liderler Zirvesi'nde görüşüleceğini hatırlattı.

ABD'den Ukrayna'ya son 1 yılda 2 milyar dolarlık askeri yardım

 

BM: Ukrayna'ya ilk insani yardım konvoyu ulaştırıldı

 

BM, Ukrayna'daki sivil kayıpların sayısını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)