BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Ukrayna için askeri eğitim misyonu başlatıyor----

AB, Ukrayna için askeri eğitim misyonu başlatıyor

AB, Ukrayna için askeri eğitim misyonu başlatıyor
14 Kasım 2022 - 12:31 www.finansgundem.com

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Ukrayna'da 15 bin askeri eğiteceği misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını belirtti.


Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna’ya sağlanan destek kapsamında 15 bin ordu personelini eğitecek askeri misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını duyurdu.

Borrell, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını Brüksel’de bir araya getiren toplantının girişinde basına açıklamalarda bulundu. AB’nin Ukrayna’da 15 bin askeri eğiteceği misyonun yarın resmi olarak başlatılacağını belirten Borrell, “(Misyon) Birkaç hafta içinde operasyonel olacak” dedi.

Konuyla ilgili daha önce bilgi veren bir üst düzey AB yetkilisi, 15 ila 20 ülkenin katılım göstermek istediğini, AB topraklarında faaliyet gösterecek misyonun bir ayağının Polonya’da, diğerinin Almanya’da olacağını söylemişti. Yetkili, misyonun 27 AB ülkesinin mühimmat ve ekipman için sağlayacağı ek 16 milyon euroya ilaveten 107 milyon euroluk bütçesi olacağını bildirmişti.

Macaristan, AB'nin Ukrayna'ya yardım paketine karşı

 

Ukrayna ordusu Herson'da

 

ABD'den Ukrayna'ya yeni askeri yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)