BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Türkiye'deki sığınmacılara ek kaynak sağlamaya hazırlanıyor----

AB, Türkiye'deki sığınmacılara ek kaynak sağlamaya hazırlanıyor

AB, Türkiye'deki sığınmacılara ek kaynak sağlamaya hazırlanıyor
04 Haziran 2020 - 13:54 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye'deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon euro ilave kaynak sağlamaya hazırlandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre AB Komisyonu, Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapan Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a destek sağlanmasına yönelik teklifini açıkladı.

Buna göre, Türk Kızılay ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından Türkiye'deki sığınmacılar için yürütülen Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı kapsamında dağıtılan Kızılaykart'lara, Suriyeli ve diğer sığınmacı çocukların eğitimlerinin devamlılığını sağlamaya yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) programına toplam 485 milyon euro kaynak aktarılacak.

Böylece Türkiye'deki söz konusu iki programa sağlanan AB desteği, 2021'in sonuna kadar uzatılacak.

AB, Lübnan ve Ürdün'deki sığınmacıların sağlık ve eğitimlerine yönelik projelere de 100 milyon euro sağlayacak.

Söz konusu teklifin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB üyesi ülkelerin onayı gerekiyor.

Ne olmuştu?

AB, 29 Kasım 2015'te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nde, Türkiye'deki Suriyeliler için 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti. 18 Mart'taki zirvede ise 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Fonların, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Türkiye, AB'yi ülkedeki Suriyelilere yönelik yeterince mali yardım yapmamakla ve taahhüt edilen fonları hızlı aktarmamakla suçluyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu Böyle bilinsin 04 Haziran 2020 23:12

    Yıllardır VİZE Serbesti SÖZÜ tutulmadı ... Bütün Avrupa Vatandaşları Elini kolunu sallayarak Türkiyeye VİZESİZ gelebiliyor ... 3/5 kuruş para İçin Satılan Türkiyenin Onuru ve Gururu — Ağzınla Kuş tutsan bile - Gelecek Seçimlerde Hesabını Erdoğan’da sormak NAMUS meselesi borcumuzdur ...

  • İtirazım var 04 Haziran 2020 23:09

    2013 yılından beri VİZE Serbesti SÖZÜ tutulmadı Türkiye’ Avrupanın MÜLTECİ Kampı olmuş ... 3/5 kuruşa Satılan Onurumuz ... Yazıklar olsun

  • Eren 04 Haziran 2020 23:04

    Türkiye Vatandaşları için Yıllardır VİZE Serbesti SÖZÜ tutulmadı ... Kalan Son 6. Kriter için hiçbir Adım atılmadı ... Türkiyede yıllardır Birikmiş MÜLTECİ ve Göçmenler sorunu var ... Türkiye Avrupa’nın MÜLTECİ Kampı olmuş durumda ... Tam olarak 50. Milyar dolar harcanmışız ... Yazıklar olsun