BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB tahvilleri değer kaybetti----

AB tahvilleri değer kaybetti

AB tahvilleri değer kaybetti
09 Ocak 2012 - 18:16 www.finansgundem.com

Alman tahvilleri, Merkel ve Sarkozy'nin toplantısı ile birlikte iki günlük çıkışın ardından değer kaybetti

10 yıl vadeli Alman tahvilleri, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin bölgedeki borç krizini çözmek için yeniden biraraya gelmeleri ile birlikte, iki günlük yükselişini tersine çevirdi.
Alman tahvilleri, ülke ihracatının artmasının ekonomik toparlanmanın süreceğine yönelik güveni güçlendirmesinin ardından düştü. Almana bugün altı ay vadeli bonoları, ilk kez negatif faizle satarken, Fransa, 91 gün ile 364 gün aralığında çeşitli vadelerde menkul kıymet satacak. Avrupa'nın en büyük iki ekonomisinin liderleri, 17 üyeli Euro Bölgesi için bir "mali anlaşma" sağlamak üzere 9 Aralık'taki zirvede müzakere edilen bütçe disiplinine yönelik bir kural kitabı oluşturmaya çalışıyor. Yunanistan tahvilleri ise, Ta Nea gazetesinde çıkan, uluslararası yardım alabilmek için memur maaşlarının dondurulmak zorunda kalınabileceği yolundaki haberin ardından değer kaybetti.
Frankfurt'ta DZ Bank AG analisti Christian Reicherter, "Avrupa borç krizinde yeni gelişmelere ilişkin henüz bir haber yok, bu nedenle, Merkel-Sarkozy görüşmesinin sonuçları hareket getirebilir" dedi.
10 yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi iki baz puan ya da 0.02 yüzde puanı yükselerek, Londra saati ile 11:21'de yüzde 1.87'ye çıktı. Ocak 2022'de vadesi dolacak yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 0.185 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 1.85 euro düşerek 101.13'e indi. 10 yıl vadeli tahvillerin faizi Ekim ayında yüzde 1.636'ya inerek rekor seviyeye gerilemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)