BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Spotify için artırılmış müzik akışı ücretiyle Apple'ı vurdu----

AB, Spotify için artırılmış müzik akışı ücretiyle Apple'ı vurdu

AB, Spotify için artırılmış müzik akışı ücretiyle Apple'ı vurdu
01 Mayıs 2021 - 10:57 www.finansgundem.com

AB düzenleyicileri, Cuma günü Apple'I müzik pazarındaki rekabeti bozmakla suçladı ve iPhone üreticisinin kârlı iş uygulamalarında büyük bir para cezasına yol açabilecek bir vakada Spotify’ın tarafını tuttu.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

AB düzenleyicileri, Cuma günü Apple'ı müzik pazarındaki rekabeti bozmakla suçladı ve iPhone üreticisinin kârlı iş uygulamalarında büyük bir para cezasına yol açabilecek bir vakada Spotify’ın tarafını tuttu.

Ön bulgular, Brüksel'in Apple'a karşı rekabete aykırı suçlamaları ilk kez düzenlediğini gösteriyor, ancak iki taraf geçmişte de çatışmalar yaşamıştı. En önemlisi İrlanda ile ilgili milyarlarca dolarlık bir vergi anlaşmazlığıydı.

Dava devam ederse, AB tavizler talep edebilir ve Apple'ın küresel cirosunun % 10'una varan para cezası verebilir, bu rakam 27 milyar dolara kadar yükselebilir.

Apple, İsveç merkezli Spotify'ın iki yıl önce ABD teknoloji devinin rakiplerini iPhone'larda kendi müzik akışı hizmeti Apple Music’e göre haksız yere kısıtladığından şikayet etmesinin ardından kendisini Avrupa Komisyonu'nun hedefinde buldu.

AB rekabet uygulayıcısı, suçlamayı ortaya koyan itiraz beyanında, sorunun Apple'ın App Store için geliştiricileri kendi uygulama içi ödeme sistemini kullanmaya zorlayan ve kullanıcıları diğerlerinden haberdar etmelerini engelleyen kısıtlayıcı kurallarıyla ilgili olduğunu söyledi.

Avrupa Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, Apple'ın App Store kurallarının müzik akışı rakiplerinin iş gelişimini etkilediğine ve uygulama geliştiricilerini daha geniş ölçüde etkilediğine dair açık işaretler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Uygulama geliştiricileri, Apple'ın iPhone ve iPad kullanıcılarına erişim için bir kapı bekçisi olarak Apple App Store'a güveniyorlar. Apple App Store'a erişim koşulları uygulama geliştiricilerin başarısı için anahtar olduğundan, bu önemli pazar gücü kontrol edilmeden kalamaz." Vestager, Apple'ın kısıtlayıcı uygulamaları sona erdirmesi ve bunları kopyalayacak herhangi bir şey yapmaktan kaçınması gerektiğini söyledi.

Apple, AB suçlamasını reddetti. Yapılan açıklamada, "Spotify dünyanın en büyük müzik abonelik hizmeti haline geldi ve bunda oynadığımız rolden gurur duyuyoruz. App Store'un tüm avantajlarından yararlanmak istiyorlar ancak bunun için herhangi bir ödeme yapmaları gerektiğini düşünmüyorlar. Komisyon'un Spotify adına argümanı adil rekabetin tam tersi" denildi.

İNTERNET KAPICILARI

Spotify, "Apple'ı rekabete aykırı davranışlarından sorumlu tutmaya yönelik kritik bir adım, tüm tüketiciler için anlamlı bir seçim ve uygulama geliştiricileri için eşit bir oyun alanı sağlama yolunda kritik bir adım" diyerek AB'nin hareketini memnuniyetle karşıladı.

Reuters, Mart ayında yaklaşan AB antitröst suçlamasını ilk kez bildirdi.

Avrupa'nın tüketici teknolojisindeki birkaç küresel başarı öyküsünden biri olan Spotify, 356 milyon aktif kullanıcısı ve 158 milyon ücretli abonesi ile müzik akışında pazar lideridir.

2015 yılında daha yakın zamanda piyasaya sürülen Apple Music'in 70 milyondan fazla aboneye sahip olduğu tahmin ediliyor, ancak şirket işinin bu kısmı için ayrı bir rakam vermiyor.

İki şirket arasındaki rekabet, son haftalarda yoğunlaştı ve her ikisi de podcast pazarındaki üstünlük yoluyla müşteri tabanını oluşturmaya çalıştı .

Avrupa tüketici örgütü BEUC, "Avrupalı tüketiciler, seçenekleri kısıtlanmadan veya fiyatlar internet ağ geçidi denetleyicileri tarafından haksız bir şekilde şişirilmeden tüm müzik dinleme hizmetlerine erişim bekliyor ve hak ediyor" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)