BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Rusya'ya katılma referandumunu kınadı----

AB, Rusya'ya katılma referandumunu kınadı

AB, Rusya'ya katılma referandumunu kınadı
28 Eylül 2022 - 12:37 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde Rusya'nın düzenlediği referandumları ve sonuçlarını kınadığını açıkladı.

Yüksek Temsilci Borrell Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinde Rusya’nın düzenlediği referandumlara ilişkin yaptığı açıklamada, AB’nin, bu referandumları ve sonuçlarını kınadığını ifade etti.

Borrell, “AB, yasadışı referandumların düzenlenmesini ve bunların tahrif edilmiş sonuçlarını kınıyor. Bu, sistematik insan hakları ihlalleri arasında Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün bir başka ihlalidir. Rus işgaline karşı çıkmaya ve direnmeye devam eden Ukraynalıların cesaretini takdir ediyoruz” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de söz konusu referandumlara ilişkin, “Düzmece referandumlar, düzmece sonuçlar. Referandumları da sonuçlarını da tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Siyasi ve Barış İnşası İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary A. DiCarlo da Güvenlik Konseyinde yaptığı konuşmada söz konusu referandumlara değindi.

DiCarlo BM’nin, Ukrayna’nın egemenliğine, birliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne tamamen bağlı kaldığını yineleyerek, “Halkın iradesini temsil ettiğini iddia ederken, bir devletin başka bir devletin topraklarını zorla elde etme girişimine meşruiyet maskesi sağlamayı amaçlayan tek taraflı eylemler, uluslararası hukukta yasal olarak kabul edilemez. Burada, BM’nin ilgili BM kararları uyarınca uluslararası kabul görmüş sınırları içinde Ukrayna’nın egemenliğine, birliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne tamamen bağlı kaldığını yinelememe izin verin” dedi.

"Uluslararası hukukun açık bir ihlali"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de düzenlenen referandumların uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Stoltenberg, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade ederek, Başkan Zelenski ile konuştum ve NATO müttefiklerinin Ukrayna’nın egemenliğine ve meşru müdafaa hakkına verdiği desteğin sarsılmaz olduğunu açıkça belirttim. Rusya’nın düzenlediği düzmece referandumların hiçbir meşruiyeti yoktur ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bunlar Ukraynanın topraklarıdır ifadelerini kullandı.

Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

 

Zelenskiy: Bu saçmalığa referandum taklidi bile denilemez

 

BM: Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı referandumlar "yasa dışı"

 

Ukrayna'daki referandum sonuçlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)