BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Rusya'ya DTÖ'de yasal süreç başlattı----

AB, Rusya'ya DTÖ'de yasal süreç başlattı

AB, Rusya'ya DTÖ'de yasal süreç başlattı
21 Ocak 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın ağaç ürünleri ihracatını sınırlandırması nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) yasal süreç başlattı

AB Komisyonu, Rusya'nın ağaç ürünleri ihracat kısıtlamalarına karşı DTÖ yapısı içinde istişare süreci başlatılmasının talep edildiğini açıkladı.

Açıklamada, Rusya'nın kısıtlamaları kapsamında belirli ahşap ürünlere yönelik artan seviyelerde ihracat vergileri uyguladığı ve ağaç ürünleri ihracatının gerçekleştirilebileceği sınır geçiş noktaları sayısını azalttığı belirtildi.

Kısıtlamaların Rusya'dan ağaç ürünleri ihraç eden AB sanayisine zarar verdiğine işaret edilen açıklamada, bu durumun küresel ağaç ürünleri pazarında da önemli ölçüde belirsizliğe neden olduğu kaydedildi.

Açıklamada, AB'nin Rusya'nın 2022 yılı ocak ayında uygulamaya koyduğu önlemleri aşmak için girişimlerde bulunmasına rağmen başarı sağlayamadığı ifade edildi.

Rusya'nın DTÖ'de belirli miktardaki ağaç ürünlerine yüzde 13 ile 15 oranında ihracat vergisi uygulama taahhüdü bulunduğu anımsatılan açıklamada, "Rusya şu anda yüzde 80 gibi çok daha yüksek bir oranda ihracat vergileri uyguluyor. Dolayısıyla Rusya, DTÖ yasaları kapsamındaki taahhütlerine uymuyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Rusya'nın ağaç ürünleri ihracatında 30’un üzerindeki sınır geçiş noktasını da 1'e indirdiği, bunun DTÖ prensiplerine aykırı olduğu bildirildi.

AB’den Polonya’ya bu kez de 69 milyon euro para cezası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)