BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Rusya'nın Ukrayna'ya siber saldırılarını kınadı----

AB, Rusya'nın Ukrayna'ya siber saldırılarını kınadı

AB, Rusya'nın Ukrayna'ya siber saldırılarını kınadı
10 Mayıs 2022 - 14:06 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) yönetimi ve üye ülkeler, "Rusya'nın Ukrayna'ya siber saldırı düzenlemesini" şiddetle kınadı.


AB, kınama açıklamasında ilk kez "Rusya'dan gelen saldırılar" ifadesini kullanmak yerine doğrudan devlet olarak Rusya Federasyonu'nu suçladı. AB'nin kınama açıklaması, ilk kez Birlik seviyesinde Rusya'yı devlet olarak doğrudan hedef aldı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Rusya'nın kötü niyetli siber faaliyetlerinin" ABD şirketi Viasat tarafından işletilen KA-SAT uydu ağını hedef aldığını söyledi. Avrupa ve Akdeniz bölgesine uydu internet hizmeti sağlayan ağa yönelik saldırının Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'taki saldırısından 1 saat önce başladığını bildiren Borrell, böylece Rusya'nın askeri saldırısının kolaylaştığını dile getirdi.

Rusya'nın saldırısı başka ülkelere de yönelebilir

Borrell, saldırının Ukrayna'daki kamu birimlerini, şirketleri ve kullanıcıları etkilediğini, bazı AB ülkelerinin de saldırıdan etkilendiğini kaydetti. Rusya'nın saldırısının başka ülkelere de yönelebileceğini belirten Borrell, bunun Avrupa güvenliğini tehlikeye sokacak sistemik bir güvenlik tehlikesi oluşturabileceğini vurguladı.

Borrell, "AB ortaklarıyla yakın iş birliği içinde siber alanda bu tür kötücül davranışları önlemek, caydırmak ve bunlara karşılık vermek için yeni adımları değerlendirmektedir" dedi.

KA-SAT uydu ağı

Ukrayna ordusu tarafından da kullanıldığı belirtilen KA-SAT uydu ağı, Doğu ve Orta Avrupa'ya internet hizmetleri sağlıyor. Siber saldırıların bu bölgelerde kesintilere yol açtığı, Almanya'daki 5 bin 800 rüzgar türbinini kontrol eden modemlerin bağlantısının kesildiği, ayrıca Fransa, İtalya, Macaristan, Yunanistan ve Polonya'daki bazı şirket müşterilerinin de saldırılardan etkilendiği ifade ediliyor.

Rusya, Luhansk'ın idari sınırlarına ulaştı

Ukrayna: Rusya 26 bin asker kaybetti

Pentagon: Rusya, Donbas bölgesinde çok sınırlı ilerleme kaydediyor

Rusya'nın şüpheli iptal kararı 'sabotaj' iddialarını gündeme getirdi

Rusya: Rus petrolü için yeni alıcılar bulduk

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)