BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB raporu: İsrail turizmi işgale kılıf yapıyor----

AB raporu: İsrail turizmi işgale kılıf yapıyor

AB raporu: İsrail turizmi işgale kılıf yapıyor
02 Şubat 2018 - 04:28 www.finansgundem.com

AB misyon başkanlarının yıllık raporunda İsrail'in turiztik yerleşim alanlarını yasa dışı yerleşim alanlarını meşrulaştırmak için kullandığı belirtildi

Avrupa Birliği Misyon Başkanları tarafından yayınlanan yıllık raporda, Filistinlilerin göçe zorlandığına, İsrail'in turistik yerleşim alanlarını yasa dışı yerleşim alanlarını meşrulaştırmak için politik bir araç olarak kullandığına işaret edildi.

The Guardian'da yer alan habere göre Kudüs'teki Avrupa Birliği diplomatları İsrail Kudüs'ün Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri meşrulaştırmak için arkeolojik ve turistik sit alanları inşa ettiği konusunda uyarı yaptı.

1967'den bu yana İsrail tarafından işgal edilmekte olan Doğu Kudüs'teki bazı bölgeler, basına sızan rapora göre, yerleşim alanlarını desteklemek, meşrulaştırmak ve genişletmek amacıyla politik bir araç olarak kullanılıyor.

Raporda İsrail'in çok nüfuslu bölgelerde ulusal park olarak ilan ettiği tek bölge Doğu Kudüs ifadeleri yer aldı. AB'nin Kudüs'teki diplomatları tarafından hazırlanan raporda kentteki genel durumun kötüleştiği ve barışa dair umutların azaldığı belirtildi.

Raporda kentin nüfusunun yüzde 37'sini oluşturan Filistinlilier'in 130 bina yıkımı ve 228 insanın yerinden edilmesi gibi kararlarla ötekileştirilmeye devam ettiğine vurgu yapıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)