BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB projelerinde bürokrasi çıkmazı----

AB projelerinde bürokrasi çıkmazı

AB projelerinde bürokrasi çıkmazı
01 Eylül 2013 - 09:31 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği projelerinde bürokrasi ve yoğunluk krizi baş gösterdi

Türkiye, bu yıl Avrupa Birliği projelerinde bürokrasi mağduru oldu. Yıllık 100 milyon euroyu bulan hibe çağrıları için gelen 15 bine yakın proje, hem sivil toplum kuruluşlarındaki hem de Avrupa Birliği Merkezi ve Finans İhale Birimi'ndeki yoğunluk nedeniyle çıkmaza girdi. Projelerin 4 ay olan incelenme süresi bir buçuk yıla çıktı. İnceleme süreleri sıralamasında sondan ikinci sıraya gerileyen Türkiye, 2012'deki hibe fonların yüzde 60'ını iade etmek zorunda kaldı.
TÜRKİYE HAKKINI KAYBEDİYOR
Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, Avrupa Birliği proje danışmanı Yaprak Sönmez, bürokrasi nedeniyle projelerle ilgili bilgi akışının yavaşladığını söyledi. Sönmez, "Bu yıl AB projelerinin açıklanması 1 yılı buldu. Bürokrasi uzayınca çağrı kapanıyor ve Türkiye hakkını kaybediyor. Geçen temmuz ayından bu yana incelemede bekleyen projelerimiz var. Biz kaybederken, Hırvatistan gibi ülkelerin bizim yapamadığımız projeleri kısa sürede hayata geçirdiğini görüyoruz" diye konuştu.
STK'LARIN DA ETKİSİ VAR
AB finans danışmanı Ayşegül Türen ise fonların kaybedilmesinde bürokrasideki yoğunluğa ek olarak sivil toplum örgütlerinin kendi içlerindeki anlaşmazlık ve isteksizliklerin de etkili olduğunu iddia etti. Türen, "Bu nedenle her yıl milyonlarca euro kaybediyoruz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)